ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ТРИМЕТАЗИДИН / TRIMETAZIDINЕ

Съдържа триметазидинов дихидрохлорид, манитол, царевично нишесте, хипромелоза, повидон К-30, талк, колоиден силициев диоксид, хидрогенирано растително масло, магнезиев стеарат, хидроксипропилцелулоза, миглиол, титанов диоксид, червен железен оксид

Предназначение

ТРИМЕТАЗИДИН от Alvogen е лекарство за овладяване на болки в гърдите при ангина пекторис – в комбинация с други медикаменти. Това коронарно заболяване е присъщо на пациенти в напреднала възраст.

Как се приема

Приемът на ТРИМЕТАЗИДИН е два пъти дневно – сутрин и вечер, в дози, определени от лекуващия. Таблетките се поглъщат по време на хранене, с чаша вода. Не бива да се дъвчат или стриват.

Стандартната доза при по-голяма част от пациентите е по една таблетка от 35 мг два пъти дневно. Лекуващият може да промени дозата при пациенти над 75 години или страдащи от бъбречни заболявания.

Ако пациентът пропусне прием, поредната доза се взема при първа възможност или се изчаква времето за следващия прием. Никога не бива да се удвоява еднократната доза с цел компенсиране на пропуснатото. При неволно превишаване се прави бърза консултация с лекуващия; при необходимост, при смущения трябва да се потърси медицинска помощ.

Терапията с този продукт не бива да се прекратява без лекарска препоръка.

Възможни нежелани ефекти

Възможно е лечението с този медикамент да причини гадене и повръщане, замайване, обърканост, главоболие, диария, обриви и сърбеж, уртикарии, отпадналост.

В редки случаи могат да настъпят смущения в сърдечно-съдовите функции – неравномерно или ускорено сърцебиене, както и спадане на артериалното налягане, припадъци.

Не са изключени симптоми като тремор на крайниците или схващане, влошено качество на съня, констипация, алергични реакции с отоци на лицето и гърлото и затруднено дишане; промени в кръвната картина и в чернодробните показатели, пожълтяване на кожата и склерите, потъмняване на урината, изсветляване на екскрементите и пр.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Този медикамент не бива да се използва при алергия към някоя от съставките му.

ТРИМЕТАЗИДИН не се прилага при болни от Паркинсон или с тежки бъбречни увреждания.

Противопоказан при деца и подрастващи под 18 години.

Да не се дава на кърмещи майки. При бременни се прилага по изключение и под лекарски контрол.

Пациенти с чернодробна недостатъчност избягват този медикамент; прилагането му е допустимо по изключение, след щателна индивидуална преценка на възможните рискове.

Взаимодействие с други медикаменти

Не са известни лекарствени взаимодействия на ТРИМЕТАЗИДИН с негативни последици за здравето на потребителя. Въпреки това пациентът следва да предупреди лекуващия за медикаменти, които е приемал или трябва да приема паралелно с коментирания продукт.

Усреднена цена в аптеките – 8 лв за опаковка от 60 таблетки по 35 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *