ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как Кати Бейтс отслабна с 60 килограма: нейният „трик” е изненадващо прост

Актрисата Кати Бейтс наскоро разкри как е отслабнала с около 60 килограма. Струва си да се поучим от нейния опит и да приложим простата, но ефективна схема


Кати Бейтс има рак на яйчниците и рак на гърдата. Отделно от тези тежки диагнози актрисата е развила и лимфедем – състояние, което причинява подуване на ръцете и краката заради събирането на течност, след като през 2012 г. е преминала през двойна мастектомия.

В допълнение към здравословното хранене и навременното „избутване на чинията“, Бейтс се е отказала и от всички захарта във всичките и форми, както и от всякакви нездравословни храни и напитки.

„Бих казала, че трябва да бъдете наистина търпеливи“, казва Бейтс. – Не ми харесва думата воля. Когато става въпрос за здраве, предпочитам да имам решителност, вместо воля“.

Актрисата разкрива как се е възползвала решителността да спаси собственото си здраве.

Звездата, която изигра перфектната психопатка от класиката на Стивън Кинг – „Мизъри“, е претърпяла двойна мастектомия през 2012 г., тъй като е била диагностицирана с рак на гърдата. След това Бейтс разкри, че са ѝ открили и лимфедем.

За да отслабне, спечелилата Оскар актриса се е съсредоточила върху диетичното хранене и отсъствие от менюто на почти всички нездравословни храни и напитки.

„В началото трябва да бъдете фокусирани, за да усетите кога точно е добре да „избутате чинията с храна“, споделя Бейтс в интервю за Us Weekly, което даде на събитието на WebMD „Health Heroes“ в Ню Йорк на 15 януари.

Бейтс споделя, че племенницата ѝ е споделила за сигнал, който тялото дава, за да покаже, че е усвоило достатъчно количество храна.

„В някакъв момент, докато се храните, ще усетите неволна въздишка, която идва от вашият мозък и от стомаха, които общуват, и сигнализират, че сте приели достатъчно храна – казва Бейтс. – Номерът е да обърнете внимание на това и да избутате чинията си.“

Ето защо е нужно да не се разсейваме по време на хранене и да останем фокусирани

Това означава, че трябва да се освободим от всякакви дразнители – телевизия, телефони, вестници, книги и споделената компания на приятели, близки и колеги. Кати Бейтс е започнала диетата си като е оставяла част от храната недоядена. Така постепенно актрисата намалява порцията си наполовина. За целта тя използва неголеми прибори, в които сервира храната си, като се старае никога да не ги препълва. От около 2 хранения на ден преди, днес Бейтс предпочита да яде по шепа храна, но поне 5-6 пъти. Последното хранене на холивудската звезда е точно в 18:30 – и нито минута по-късно.

Към липсата на вредни храни, към малките порции и достатъчното количество вода, актрисата прибавя и умерена, но редовна физическа активност, която се състои в бързо ходене или плуване.

В резултат на нейните промени в начина на живот, Бейтс се чувства „като съвсем различен човек“.

„Никога не съм се чувствала толкова здрава“, казва тя. „Аз просто се съсредоточих върху това да съм здрава и да поживея още малко. Започнах да следя моето физическо и емоционално състояние. И се справям страхотно. Чувствам се като съвсем различен човек. Мога да се движа, мога да ходя. Единственото, за което съжалявам е, че не съм го направила преди години.“

Да, изисква се време, решителност и пълно отдаване на себе си, за да постигнем това, което актрисата Кати Бейтс е направила за своето здраве.

По-малки порции, по-често хранене, повече спорт, никакви вредни продукти и достатъчно количество вода – една проста, но успешна схема, която изисква само дисциплина, и нищо повече.

Източник: www.thisisinsider.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *