ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

НИТРОЛОНГ / NITROLONG

Съдържа пентаеритритилов тетранитрат, лактоза монохидрат, пшенично нишесте, желатин, магнезиев стеарат, талк, микрокристална целулоза

Предназначение

нитолонгПриемът на НИТРОЛОНГ разширява съдовете от венозната мрежа, което оптимизира сърдечната дейност и редуцира потребностите на сърдечния мускул от кислород. Следствие от това е предпазването от болки в сърдечната област.

Медикаментът се използва в случаи на хронична коронарна недостатъчност, за профилактика и продължителна терапия на стенокардия. По лекарско назначение – подходящ при влошено кръвоснабдяване на сърдечния мускул заради увреждания на кръвоносните съдове.

Как се приема

НИТРОЛОНГ трябва да се приема според препоръките на лекар и в зависимост от диагнозата и състоянието на пациента.

Определената доза от медикамента под формата на таблетки се приема преди хранене, с вода; таблетките не трябва да се дъвчат или стриват.

Лечението започва с прием на единична доза от 10 мг, три пъти дневно. При необходимост лекуващият увеличава дневните дози до 3-4 приема по 2-3 таблетки всеки.

Ако е пропуснат прием, обичайната доза се взема във времето за следващия. Не бива да се увеличава количеството с цел компенсиране на пропуснатото.

При предозиране може да последва сърцебиене и отпадналост, главоболие, гадене и повръщане, диария, понижаване на кръвното. Съобщавано е за забавяне на пулса, повишаване на температурата, посиняване на устните и ноктите, конвулсии. В очакване на задължителната медицинска помощ пациентът трябва да бъде подпомогнат да повърне, след което да лежи с повдигнати нависоко крака.

Възможни нежелани ефекти

При лечение с НИТРОЛОНГ са възможни болки в слепоочията – т.н. нитратни болки. Този тип главоболие се определя като преходно, в рамките на няколко дни обикновено отслабва и изчезва.

Не са изключени смущения във функциите на сърдечно-съдовата система като рязко снижаване на кръвното с изразени симптоми като слабост и замаяност, сърцебиене, гадене. В отделни случаи се развиват пристъпи на болка в гръдната област, краткотрайна загуба на съзнание, забавен пулс и колапс.

Има информация за по-редки случаи на стомашно-чревен дискомфорт, гадене и повръщане. Отбелязва се и възможността от алергични реакции, изразени основно в тежки кожни обриви, отоци, ангиоедем.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Медикаментът не се прилага при алергия към някоя от съставките му.

НИТРОЛОНГ е противопоказан при болестни състояния като кардиогенен шок, нарушено кръвообращение, сърдечен удар, понижено кръвно налягане.

Продуктът е допустим при бременност и кърмене, но само в случаите на крайна необходимост и под лекарски контрол.

Не се препоръчва шофиране и работа с тежки машини при въвеждането на медикамента или при увеличаване на дневните дози заради риска от рязко понижаване на кръвното с влошена концентрация на вниманието.

Не се използва за лечение на деца и подрастващи.

Този продукт не се използва при остри пристъпи на стенокардия заради бавното си действие.

Наложителна е индивидуална преценка за безопасно прилагане при рискови пациенти – например страдащи от кардиомиопатия, парикардит и перикардна тампонада, аортна/митрална стеноза, ортостатични циркулаторни нарушения, при черепно-мозъчна травма.

Взаимодействие с други медикаменти

НИТРОЛОНГ усилва ефекта от други съдоразширяващи, което може да причини рязко снижаване на кръвното налягане. Става дума за продукти като АСЕ-инхибитори, бета блокери, диуретици, както и невролептици и трициклични антидепресанти.

Противопоказано е комбинираното лечение с медикаменти за еректилна дисфункция.

______

Усреднена цена в аптеките – 3 лв за 50 таблетки по 10 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *