ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Медикаментите за хрема причиняват инфаркти и инсулти?

Лекарствата, които се отпускат без рецепта при ОВИ (общи вирусни инфекции), могат да предизвикат инфаркт и инсулти


Медикаментите, чиято цел е да отпушат носната лигавица, явно не са толкова безобидни. Редовната им употреба през есенно-зимния сезон може да причини сърдечни и мозъчни удари. Това ужасяващо заключение е направено от учени от UPMC Pinnacle в Пенсилвания.

В света повече от 1,5 милиарда души страдат от хипертония. Много от тях поставят здравето си в риск от смърт, когато купуват от аптеката лекарства без рецепта за настинки и грип.

Особено внимателни трябва да бъдат хората с неконтролирано, т.е. постоянно повишено кръвно налягане или сърдечни заболявания. Те трябва да избягват приема на деконгестанти, които се използват при обикновена настинка, както показва изследването.

Като цяло, за световното население, включително и за хората с нисък риск от сърдечно-съдови заболявания, този вид лекарства представляват определена опасност.

Факт е, че за направата на тези лекарства се използват някои активни съставки, които повишават кръвното налягане. Лекарствата против хрема намаляват притока на течност в синусите, изсушават ги и намаляват интензивността на обикновената простуда. Но те също така свиват кръвоносните съдове. В някои от тези препарати има съставки като псевдоефедрин или фенилефрин, които могат да бъдат много опасни за сърдечно-съдовата система. Затова, преди да решите да купите подобен медикамент, прочетете внимателно какви съставки съдържа.

„Ако страдате от хипертония или сърдечни заболявания, ако сте прекарали инсулт, последното нещо, от което се нуждаете в този свят, е да свиете кръвоносните съдове. Това значително увеличава риска от обостряния“, отбелязват учените.

Хората, изложени на риск, както и онези, които не страдат от хипертония или от сърдечни заболявания, също трябва да приемат вазоконстрикторни лекарства много внимателно.

Източник: dailymail.co.uk

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *