Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

АНАЛГИН МАКС / ANALGIN MAX

Съдържа метамизол натрий, захароза, безводна лимонена киселина, безводен натриев карбонат, безводен магнезиев цитрат, натриев цикламат, захарин натрий, колоиден силициев диоксид, аромат на лимон

Предназначение

аналгин максАНАЛГИН МАКС е метамизолов продукт с подчертано обезболяващо и температуропонижаващо действие. Подпомага овладяването на възпалителни процеси и е подходящ за терапии при възпалителни заболявания на нерви и стави, главоболие и зъбобол, болезнен цикъл, болки след травми и хирургични интервенции, при бъбречни и жлъчни кризи. Препоръчван е при трайно повишена температура, която не се повлиява от други средства или има противопоказания за прилагането им.

Медикаментът може да се набави без рецепта; ако приемът му не постигне очаквания резултат в рамките на три до пет дни, задължително се търси лекарска помощ.

Как се приема

АНАЛГИН МАКС е ефервесцентен прах – продукт под формата на дозирани сашета от 1000 мг. Единичната доза е разтвор от едно саше, а максималният дневен прием – до три. Всяко пакетче се разтваря в 150-200 мл вода и след две минути се изпива. Приемът няма връзка с храненията. Като средство за смъкване на температурата АНАЛГИН МАКС може да се взема до три дни, а като болкоуспокояващо – до пет, ако няма друга лекарска препоръка.

Ако пропуснете прием, вземете лекарството при първа възможност или изчакайте планираното време за следващия, без да компенсирате с удвояване на дозата. При предозиране незабавно се търси медицинска помощ.

Възможни нежелани ефекти

В редки случаи приемът на лекарството причинява алергични реакции, включително тежки – до анафилактичен шок. Възможни са симптоми като обриви, отоци, затруднено преглъщане и дишане, гърч. Не са изключени усложнени състояния, свързани с понижаване на кръвното налягане при висока температура – пациентът страда от замайване, пребледняване, тремор, задъхване и припадъци.

При някои пациенти се развиват състояния с промени в кръвната картина – засягащи стойностите на бели и червени кръвни клетки, точковидни кръвоизливи, последващо прилошаване, гадене и задух.

Има данни за отклонения във функциите на бъбреците, астматични пристъпи, смущения в сърдечната дейност, чернодробни отклонения и жълтеница и пр. Съобщавано е също за влошена концентрация и внимание, неадекватност и забавяне на реакциите.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Медикаментът е противопоказан при алергия към някоя от съставките, както и към аспирин или нестероидни противовъзпалителни.

АНАЛГИН МАКС не е подходящ за деца и подрастващи под 15 години.

Не се прилага при бременни и кърмачки.

Продуктът не е подходящ за пациенти с ринит, уртикария, астма, при болести на костния мозък и кръвотворната система, порфирия, глюкозо-6-фосфат дехидрогеназа.

Преценява се степента на риска с цел безопасен прием при хипертоници, пациенти с болести на бъбреците и черния дроб, със стомашно-чревни страдания – включително гастрит и язва.

Взаимодействие с други медикаменти

Необходима е предварителна преценка за безопасно съвместяване на продукта с други лекарства, ако се налага комплексна терапия. Повишен риск има и се налагат варианти за замяна на лекарства, промяна в дозировки или удължени паузи между приеми при съчетаване с циклоспорини, АСЕ-инхибитори, литий, антикоагуланти, трициклични антидепресанти, миелотоксични продукти. Изключена е паралелната употреба на алкохол.

Усреднена цена в аптеките – 4 лв за опаковка от 6 сашета

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *