Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ФЕРОГЕР / FEROGER

Съдържа ферофумарат, фолиева киселина, аскорбинова киселина, лактоза монохидрат, полиакрилатна дисперсия 30%, колоиден силициев диоксид, магнезиев стеарат, микрокристална целулоза, стеаринова киселина, еритрозин, оцветители, желатин

Предназначение

ферогерФЕРОГЕР под формата на капсули се препоръчва при железен дефицит и недостиг на фолиева киселина; обикновено продуктът се приема при планиране на бременност и до третия месец от развитието й. Активните съставки – ферофумарат, фолиева киселина и аскорбинова киселина създават условия за нормалната продукция на червени кръвни клетки, за предотвратяване състоянията на желязодефицитна анемия и за нормално формиране на детския организъм в ранна бременност.

Как се приема

Приемът на ФЕРОГЕР трябва да бъде препоръчан от лекар. Стандартната дневна доза е една капсула – поглъща се цяла преди закуска, с достатъчно вода. Продължителността на приема се определя от лекуващия в зависимост от повлияването и от състоянието на пациента.

При пропуснат прием се изчаква времето за следващия. Не бива да се взема двойна доза с цел компенсиране на пропуснатото.

Ако по някаква причина е налице предозиране, могат да се проявят симптоми като диария, гадене и повръщане, кървене от чревния тракт. Незабавният контакт с медицински специалист е задължителен, особено ако приетата доза е значителна: има риск от отравяне с желязо.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на този продукт може да причини алергични реакции, изразени в обриви, затруднено дишане, анафилактичен шок; необходима е спешна медицинска намеса.

Възможни са нарушения при функционирането на храносмилателната система – гадене и повръщане, болки в корема, киселини, диария или запек, черни екскременти.

Приемът на продукта изисква периодичен контрол на стойностите на желязото в организма; при повишени кръвни нива нараства рискът от токсикоза с характерните коментирани симптоми.

Не са изключени кожни раздразнения – зачервяване и сърбеж, обриви, отоци, фоточувствителност.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ФЕРОГЕР не се приема при данни за алергия към някоя от съставките.

Продуктът не е предназначен за лечение на деца.

Да не се препоръчва при пациенти със заболявания на стомашно-чревния тракт, с високи нива на желязо в кръвта – напр. хемохроматоза и хемосидероза. Не е подходящ при нарушен метаболизъм на желязо в организма.

Медикаментът не се използва за лечението на анемия, която не е свързана с дефицит на желязо и/или фолиева киселина.

Като рискови се определят пациентите с бъбречна недостатъчност и бъбречно-каменна болест; прилагането на ФЕРОГЕР при тях се преценява индивидуално и трябва да е под лекарски контрол.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелният прием на ФЕРОГЕР с други медикаменти следва да отчита допустимо съвместяване с оглед взаимното повлияване интензивността на въздействие или засилената проява на странични ефекти. Предупреждението се отнася за медикаменти като съдържащи аскорбинова киселина, нестероидни противовъзпалителни, лекарства срещу бактериални инфекции, антиациди, инхибитори на протонната помпа, антиконвулсанти, противотуберкулозни, бифосфонати за превенция и лечение на остеопороза, продукти за лечение на ревматоиден артрит, продукти с калций и магнезий, глюкарпидаза за лечение на рак, липоева киселина, метилдопа, имуносупресори, хормони на щитовидната жлеза, продукти за лечение на панкреаса, цинкови соли, препарати за лечение при отравяния с тежки метали и др.

_________

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за опаковка от 20 стандартни капсули

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *