Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Напрежение в очите: при какви болести се появява и какво го предизвиква

Очите са не само огледало на душата, но и огледало на черния дроб. Поне такова мнението на китайските лечители и лекарите-остеопати

Очната леща е отговорна за проводимостта на светлината. Здравословното ѝ функциониране до голяма степен зависи от правилния метаболизъм в организма. Нарушаване прозрачността на лещата, в повечето случаи, се предизвиква и поради лошо, нездравословно хранене.

Кръгове под очите, липса на блясък, често мигане, появата на бликове (малки прозрачни точки или „светкавици“), размазан образ – това са все признаци на проблеми с възприемането на цветовете и влошаване на зрението. Най-често те са резултат от недохранване и нарушаване работата на черния дроб. Очите не получават достатъчно от нужните им за правилната работа вещества, и се разболяват.

Втората причина за лошото зрение е загубата на способността за акомодация на окото. Акомодацията е неволева функция на зрителния анализатор. В млада възраст и при невисока степен на далекогледство хората виждат добре както надалеч, така и наблизо благодарение на акомодацията на окото.(bg.wikipedia.org)

Последици: развитие на миопия, когато мускулите на очите са напрегнати, или при далекогледство. Обичайният метод на лечение е изписването на очила или контактни лещи. Но трябва да знаете, че тези методи са един вид патерици за очите. Истинското лечение се състои в тренирането на очните мускули.

Напрежение в очите

Нека се върнем към връзката между очите и черния дроб. Тоничността, или, с други думи, доброто състояние на черния дроб, определя тоничността на целия организъм, включително и на мускулите на очите. Ако черният дроб е хиперактивен, то околните мускули са в състояние напрежение.

Когато очите са силно напрегнати, се развива миопия. Ако черният дроб работи на минимум, мускулите на очите се отпускат и се развива хиперпия (късогледство).

Черният дроб е отговорен за прочистването на тялото от токсини. Но когато органът не успее да се справи с тази задача, очите стават твърде чувствителни, което води до непоносимост на лещите на очите. Ето защо много хора с увреждания имат проблеми при използването на средствата за корекция на зрението.

Оцветяването на склерата на окото също е индикатор за различни нарушения на черния дроб

При жълтеница, например, склерата става жълта. Колкото по-наситено и по-тъмно е жълтото, толкова по-голяма е степента на увреждане. Червените вени в областта на склерата показват венозни задръствания, което води до нарушен чернодробен кръвоток.

Глаукомата е кислородно гладуване на черния дроб, причиняващо лоша микроциркулация и кръвообращение в очите. Затова, когато се грижим за здравето на черния дроб, ние всъщност се грижим и за очите.

За здравословното развитие и на двата органа, наличието на витамин А в организма е много важно. Не забравяйте, че това е мастноразтворим витамин, което означава, че не може да се абсорбира без мазнини.

Също така, при хранене на черния дроб, не трябва да забравяме и витамин Е, който се съдържа в зърнените храни, растителните масла, рибата, омега-3 мастните киселини, съдържащи се в рибата и ленените семена, рибофлавин (източници: праскови, круши, цвекло, спанак млечните продукти и говеждото месо).

Съгласно каноните на китайската медицина, черният дроб е основният доставчик на енергия в цялото тяло и пазителят на кръвта по време на сън. Неговото лечение може да се извърши, като се въздейства на тай-чун точката. Разположението на точката може да видите на приложената снимка.

От гледна точка на психосоматиката, черният дроб е и орган, който натрупва стаеният гняв. Ето защо, за да прочистите черния дроб, първо трябва да се освободите натрупания гняв.

Рационалното хранене, умерената физическа активност и нормализирането на емоционалното и психическото състояние определено дават положителни резултати. При определени заболявания, и не чак толкова влошено здраве на очите, тези техники ще помогнат за лечение на различни очни болести без хирургични интервенции.

Източник: takprosto.cc

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *