Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

АНАЛГИКСИН / ANALGIXIN

Съдържа стандартизиран концентрат-извлек от котешки нокът, пасифлора, бяла бреза и розмарин; етанол

Предназначение

аналгиксинАНАЛГИКСИН е продукт с обезболяващо действие, което се постига единствено чрез въздействието на четири растителни компонента – без добавени химични съставки, без консерванти и оцветители. За приготвянето му е използван популярният рецептурник на Хлебаров; този природен лек може да се използва продължително, като при това не създава привикване и зависимост.

За тинктурата са използвани водно-етанолови екстракти от ĸoтeшĸи нoĸът (Unсаrіа Тоmеntоѕа), бялa бpeзa (Веtulа Реndulа), poзмapин (Rоѕmаrіnuѕ Оffісіnаlіѕ), пacифлopa (Раѕѕіflоrа). Всеки от компонентите упражнява специфично въздействие при различни болкови синдроми, а в съчетание им билковата тинктура действа като универсално обезболяващо средство без странични ефекти. Може да се използва при главоболие и мигрена, зъбобол, ставни и мускулни болки, болки при грип и простуда.

Как действа всяка от съставките?

  • Котешкият нокът е познато средство от лечебните практики при ревматоиден артрит и остеоартрит. Алкалоидите в състава му действат обезболяващо и противовъзпалително, препятстват некротизирането на тъкани и злокачествените трансформации на клетки. Лекарствени продукти с участието на компоненти от котешки нокът се препоръчват при възстановителните програми след лъче- и химиотерапия.
  • Розмаринът е полезен при болестни състояния в стомаха и червата; спазмолитик и аналгетик. Полезна билка при простудни заболявания и грип, подпомага лечението при кашлица и бронхит. Облекчава и ускорява регенеративните процеси при заболявания на жлъчката и черния дроб. Действа балансиращо върху състоянието на кожата и косата.
  • Бялата бреза е антисептик, природен аналог на противовъзпалителните средства. Добра е при подагра, болести на кожата, язва и гастрит, при болестни състояния на стомашно-чревния тракт. Ефективен продукт при трудно зарастващи рани, при болни бъбреци и отоци.
  • За пасифлората може да се разказва много: екстрактът от това уникално растение е отлично обезболяващо и противовъзпалително средство. Фактор с антидепресантно въздействие; има лечебна стойност срещу спазми и конвулсии; понижава артериалното налягане, оптимизира отделянето на излишни течности, проявява се като отличен антисептик и помага за очистването на организма от паразити.

Как се приема

Приемът на АНАЛГИКСИН е дългосрочен: дневната доза се взема на два приема, редовно, в продължение на три месеца. Формирането на дневната доза зависи от телесното тегло: базовият коефициент е 2. Това ще рече, че за всеки килограм се изчисляват по две капки, така при тегло 40 кг дневната доза ще е 80 капки, разделени за два приема – сутрин и вечер. Всяка единична доза се изпива, разтворена в 50 мл вода.

Препоръчителната стандартна доза за единичен прием е 60 капки, или 120 за денонощие.

Ако е пропуснат прием, трябва да се изчака времето за следващия и да се приеме само редовната доза, без компенсиране. Не се препоръчва превишаване на определеното количество.

В рамките на една календарна година могат да се направят два тримесечни лечебни модула, с най-малко двуседмична пауза между тях.

Възможни нежелани ефекти

Изхождайки от състава на продукта приемаме, че е възможно при някои потребители на продукта да се развият алергични реакции. При алергия към един или друг растителен компонент могат да се проявят симптоми от рода на обриви, отоци на лицето и гърлото, проблеми при дишането, дишане с хрипове, трудности при преглъщането и пр.

Кога НЕ БИВА да се употребява

АНАЛГИКСИН не се прилага при алергия към някоя от съставките.

Не се препоръчва при бременност и кърмене.

Няма данни за приложение при деца и подрастващи под 16 години.

Взаимодействие с други медикаменти

Не са известни данни за лекарствени взаимодействия на АНАЛГИКСИН, от които да последват негативни за здравето ефекти.

Усреднена цена в аптеките – 50 лв за флакон от 100 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *