ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

СТАДАЛАКС / STADALAX

Съдържа бизакодил, микрокристална целулоза, целулозен ацетатфталат, глюкозен сироп, глицерил алканоат, лактоза монохидрат, магнезиев стеарат, картофено нишесте, царевично нишесте, рициново масло, захароза, колоиден силициев диоксид, талк, монтангликолов восък, титанов диоксид

Предназначение

стадалаксСТАДАЛАКС е ефективно средство за преодоляването на проблеми, свързани с констипация. Лаксатив за краткотрайна употреба.

Как се приема

Приемът на СТАДАЛАКС трябва да е по лекарска препоръка. Лекарят следва да оцени терапията с оглед индивидуалните особености на пациента.

Продуктът е подходящ за възрастни и за деца над 6-годишна възраст. Обикновено се вземат една или две таблетки – вечер, преди лягане. Действието на медикамента се усеща след около 10 часа, ако таблетките се вземат вечер, или 6 – ако се приеме сутринта на гладно.

Стандартната доза не  бива да се превишава с цел по-бърз ефект. Предозирането може да провокира диария и чревни крампи. При необходимост се прави медицинска консултация.

Възможни нежелани ефекти

В редки случаи медикаментът причинява дискомфорт в корема, колики, болки, диария. Има данни за единични алергични реакции с обрив и отоци; споменавани са и много редки прояви на анафилактичен шок.

При продължителна употреба продуктът може да влоши симптомите на констипацията. Това е причина да се използва възможно най-кратко време.

Приемът на СТАДАЛАКС във високи дози може да причини диария и последващи нарушения на водно-солевия баланс. Една от последиците е мускулна слабост; възможни са сърдечни смущения.

Кога НЕ БИВА да се употребява

СТАДАЛАКС не се използва при алергия към някоя от съставките.

Продуктът не трябва да се дава на деца под 6-годишна възраст.

Този медикамент е противопоказан при чревна непроходимост, апендицит или друго състояние, определяно като “остър корем”; при остри стомашно-чревни инфекции, при бъбречна недостатъчност и нарушен водно-солеви баланс.

Не се препоръчва за бременни и кърмачки.

Взаимодействие с други медикаменти

СТАДАЛАКС може да влоши водно-солевия баланс на организма при едновременна употреба с кортикостероиди или диуретици.

Да се избягва паралелен прием с млечни продукти или антиациди; тези храни и лекарства  могат да се вземат половин час след приема на СТАДАЛАКС.

Усреднена цена в аптеките – 4 лв за 30 таблетки по 5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *