ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ЛАГОЗА / LAGOSA

Съдържа сух екстракт от плодовете на бял трън (силимарин), целулоза, натриева карбоксиметилцелулоза, калциев карбонат, лактоза, захароза, талк, силициев диоксид, магнезиеви соли на мастни киселини, моно- и диглицериди на мастни киселини, титанов диоксид, царевично нишесте, шеллак, полиетиленгликол, пчелен восък – бял и жълт, карнаубов восък, поливинилполипиролидон, гума арабика, полиоксиетилен сорбитан моноолеат, глицерол

Предназначение

лагозаЛАГОЗА е продукт на растителна основа, прилаган при лечението на чернодробни страдания: стеатоза, цироза, хронично възпаление, токсикози. Благодарение на активната съставка силимарин, екстрахирана от бял трън, помага като продукт за профилактика на черния дроб срещу алкохолна злоупотреба и дългосрочни медикаментозни въздействия.

Силимаринът активира синтеза на протеини и фосфолипиди, подкрепя регенерацията на чернодробните клетки и неутрализира свободните радикали. Използва се като компонент в комплексни лечебни и профилактични програми за чернодробно здраве.

Как се приема

Обичайната доза е две таблетки ЛАГОЗА дневно. Таблетките се поглъщат по време на хранене – без дъвчене или стриване, с вода.

Възможни нежелани ефекти

Продуктът се понася добре; има редки данни за стомашен дискомфорт при прием на по-високи дози. Този вид странични ефекти се считат за преходни.

Не са изключени алергични реакции към силимарина, макар данните за подобен ефект да са единични.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Не се използва при алергия към някоя от съставките.

Продуктът не е подходящ за деца под 12-годишна възраст.

При някои хронични заболявания е необходима предварителна консултация и преценка за възможен риск от съчетаването със специфични медикаменти. Отнася се за пациенти с диагнози като тумори на гърдата, яйчникови или на матката; при тумори на простатата и състояния, свързани с хормонални нарушения.

Възможни лекарствени взаимодействия

Съвместният прием с ЛАГОЗА отслабва терапевтичния ефект от продукта тамоксифен; намалява се надеждността на пероралните противозачатъчни таблетки.

Да не се забравя, че коментираният продукт усилва ефекта на паралелно приемани лекарства като аторвастатин, винбластин, диазепам, катоконазол, ловастатин, алпразолам. Решението е или да се намалят приеманите дози, или временно да се откаже някой от медикаментите.

_

Усреднена цена в аптеките – 27 лв за 50 таблетки от 150 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *