Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Напитка за възстановяване на кръвта и черния дроб, препоръчана от личния диетолог на Робърт Де Ниро

Днес ще бъде утвърдена позицията на няколко популярни зеленчука, чиито ползи за възстановяване, пречистване на кръвта и гарантиране здравето на черния дроб са безспорни

Оз Гарсия
Напитката на д-р Оз Гарсия е още едно доказателство за това, че колкото по-лесна и проста е една рецепта, толкова по-ефикасна е тя.

Кой е д-р Оз Гарсия?

Оз Гарсия е сред десетте най-предпочитани диетолози в света. Д-р Гарсия е автор на четири книги за храненето. Два пъти е бил обявен за най-добър диетолог, според списание New York Magazine.

Д-р Оз Гарсия

Знаменитости като Робърт де Ниро, Уинона Райдър, Бьорк, Шер, Ричард Гиър и Хилари Суонк не са престанали да ползват неговите услуги. Други, като Мадона и Хайди Клум, често го търсят за съвет или консултация.

Какво представлява рецептата на д-р Оз Гарсия, как се прави и как се прилага?

Вегетариански шейк от цвекло, на основата на кокосово мляко, с добавка на спанак, авокадо и босилек. Дори самото съдържание показва колко полезна ще бъде тази напитка.

***

Цвеклото съдържа бетаин, липотропно вещество, което регулира метаболизма на мазнините, предотвратява инфилтрацията на черния дроб и високото кръвно налягане.

Много важна подробност е, че цвеклото не губи благоприятните си свойства при термична обработка. Следователно, действието му ще бъде същото, както като пресен сок, така и ако приготвите като част от някое ястие. Д-р Гарсия препоръчва цвекло на хора със затлъстяване и чернодробни заболявания. Цвеклото е богато на магнезий, което допринася за лечението на атеросклероза и хипертония. Плодът има диуретичен и противовъзпалителен ефект, помага на тялото да се бори с депресията. Цвеклото е добро за здравата кръв. Състои се от микроелементи, отговорни за оздравителните процеси на кръвта.

***

Авокадото, поради високото съдържание на полиненаситени мастни киселини, повишава концентрацията на паметта и намалява риска от сърдечно-съдови заболявания. Липсата на тези киселини може да предизвика атеросклероза.

Авокадото е богато на калий, което е необходимо за правилното функциониране на сърцето, нормализира метаболизма на вода и сол в организма и увеличава устойчивостта към стрес. Авокадото също така може да намали високото кръвно налягане. Благодарение на медта и желязото в състава му авокадо нормализира кръвообращението и кръвообразуването. В комбинация с червеното цвекло, се абсорбира отлично от тялото. По този начин цвекло+авокадо предотвратява появата на анемия.

***

Спанакът подхранва тялото с хранителни вещества, премахва шлаките и токсините от организма. По отношение на съдържанието на каротин, той е на второ място след морковите. Желязото в неговия състав помага на хемоглобина да стане по-активен и по-добре да снабдява клетките с кислород.

Спанакът подобрява метаболизма и увеличава нивата на енергия

Д-р Оз Гарсия препоръчва да включите спанака във вашата диета, тъй като това е средство за превенция и лечение на много заболявания. При редовна употреба спанакът ще укрепва зъбите и венците, предотвратява анемията и развитието на тумори, укрепва и прочиства кръвоносните съдове.

Рецепта за възстановяване на кръвта и черния дроб, препоръчана от д-р Оз Гарсия

Необходими продукти:

– 1 варено цвекло, нарязано на парчета.
– 1 стрък целина, нарязан.
– 1 шепа спанак.
– 1/2 авокадо.
– 1/2 чаша кокосово (или бадемово) мляко.
– лимонов сок на вкус.
– 1-2 супени лъжици пресен босилек или мента.
– малко филтрирана вода (за разреждане).
– 4-5 кубчета лед (през лятото само).
– щипка сол.
– мед на вкус (не повече от 1 ч.л.).

За украса:

– семена от чиа.
– какаови зърна.

Как се прави:

Тази напитка се прави изключително лесно. Необходимо е да имате блендер и да смесите всички предварително почистени и нарязани съставки до получаване на хомогенна смес. Накрая разредете с вода, за да бъде сместа лесна за пиене.

Добър ефект ще постигнете дори и само веднъж седмично да ползвате рецептата на д-р Оз Гарсия.

Източник: online-detox.com

Холимин
Холимин помага при проблеми с жлъчката и черния дроб

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Напитка за възстановяване на кръвта и черния дроб, препоръчана от личния диетолог на Робърт Де Ниро

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *