ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ПАРАЛЕН ГРИП хот дринк / PARALEN GRIP hot drink

Съдържа парацетамол, фенилефринов хидрохлорид , захароза, натриев цитрат, лимонена киселина, винена киселина, лимонов сок, аспартам, есенция лимон, аскорбинова киселина, повидон 25, куркумин

Предназначение

парален грипПАРАЛЕН ГРИП е смес за приготвяне на топла напитка при грип и простуда. Благодарение на състава си – активни компоненти парацетамол и фенилефринов хидрохлорид, овладява симптоми като повишена температура, втрисане и главоболие. Помага срещу болки в гърлото, ставите и мускулите; отпушва запушения нос, обезболява проблемни синуси, облекчава дишането.

Продуктът се предлага под формата на фабрично дозирани сашета; предназначен е за краткотрайно приложение.

Как се приема

ПАРАЛЕН ГРИП се приема под формата на топла напитка. Всяко прахче се разтваря в чаша топла вода и напитката се приема веднага. Пределната норма за 24 часа е 4 прахчета; между приемите трябва да се направи пауза от най-малко четири часа.

Продуктът може да се взема не повече от седмица. Ако след третия ден от началото на употребата не настъпят осезаеми подобрения или дори има влошаване на симптомите, задължително трябва да се потърси консултация с лекар.

При пропуснат прием медикаментът се взема при първа възможност или се изчаква времето за следващия прием.

Предозирането може да се окаже опасно, тъй като има риск от превишаване допустимите норми на парацетамол и претоварване на черния дроб.

Възможни нежелани ефекти

ПАРАЛЕН ГРИП може да причини алергични реакции с различна интензивност, от сърбеж и обриви до анафилактичен шок – в редки случаи. Още при първите симптоми на алергия приемът се прекратява и се търси медицинска помощ.

Сред често съобщаваните странични ефекти са замайване и главоболие, влошено качество на съня; в редки случаи – тревожност и гадене. Регистрирани са също сигнали за промени в показатели на кръвната картина, подкожни кръвоизливи и сини петна по кожата, дишане с хрипове, постоянна умора; повръщане, диария; смущения в сърдечната дейност и във функционирането на бъбреците и черния дроб.

Съобщавано е и за зрителни смущения, замъглено виждане, развитие на глаукома, фоточувствителност.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Този медикамент не бива да се прилага при алергия към някоя от съставките.

Противопоказан за деца под 12-годишна възраст.

Не се използва за лечение на потребители с диабет, тясноъгълна глаукома, повишена функция на щитовидната жлеза, тежко заболяване на черния дроб, при тумор на надбъбречната жлеза, при задържане на урина.

Не се прилага при бременност и кърмене освен по изрично разпореждане на лекуващия.

Рискови групи, за представители на които е необходима индивидуална преценка за безопасно приложение, са мъже с хипертрофия на простатата, синдром на Рейно, заболявания на бъбреците и черния дроб, злоупотребяващи с алкохол.

Взаимодействие с други медикаменти

Противопоказан е паралелният прием с МАО-инхибитори и трициклични антидепресанти.

Лекуващият преценява с какви други лекарства може безопасно да се приема ПАРАЛЕН ГРИП, като внимава за други продукти за настинка и грип, за други съдържащи парацетамол, за запушен нос, както и симпатомиметици.

Усреднена цена в аптеките – 6 лв за опаковка от 6 сашета

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *