Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Най-добрата рецепта при гастрит, киселини в стомаха и рефлукс

Билковата отвара е рецепта от народната медицина, която много добре се справя с такива състояния и проблеми на храносмилателната система, като гастрит, киселини в стомаха и рефлукс


Гастрит е възпаление, раздразнение или ерозия на лигавицата на стомаха. Може да се появи изведнъж (остър) или постепенно. Ако не се лекува, гастритът става хроничен.

От друга страна, киселините могат да са индикатор на гастрита. В повечето случаи заболяването се дължи на бактерията Helicobacter Pylori. Бактерията попада в организма чрез слюнката и храната. Гастритът може да бъде причинен и поради прекомерна употреба на алкохол, газирани напитки, нередовно хранене, бързо хранене, преяждане, приема на големи количества твърда и трудно смилаема храна, хронично повръщане, стрес или употребата на определени медикаменти като аспирин или други противовъзпалителни средства.

При обостряне на гастрита и появата на киселини, първото нещо, което повечето хора правят, е да пият сода за хляб. Да, содата действително облекчава оплакванията и води до моментно облекчение. В дългосрочен план, обаче това задълбочава проблема и гастритът може да се влоши, както и да се развие язва.

Един от най добрите начини за лечение на болестта е с билкови отвари. Народната ни медицина предлага доста различни рецепти срещу киселини и гастрит. Днес ще научите една от най-ефикасните. Много важно е да се спазва всекидневният прием на отварата преди всяко хранене за максимален ефект.

Билкова рецепта за отвара при гастрит, киселини и рефлукс

Билковата отвара се приготъвя от 10 части листа мента, 3 части листа на богородична лъжичка (водна детелина), 2 части жълт кантарион, 10 части равнец и накрая още 15 части семена от копър.

За да получите една доза ще ви трябват 2 супени лъжици от билковата смес. Накиснете ги в две чаши гореща вода. След като се прецеди отварата се приема по 1/4 чаша от лечебната течност. Пие се на малки глътки по шест пъти на ден.

Като бонус ви предлагаме и още една рецепта от билкарските сборници.

Народната рецепта е следната – 40 грама цвят от невен, 40 грама стръкове жълт кантарион, 40 грама листа от маточина, 60 грама цвят от лайка и 30 грама листа от градински чай се смесват. Две супени лъжички от сместа се варят в половин литър вода около пет минути. Пие се по една чаена чашка половин час преди ядене по три пъти дневно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *