ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Едно упражнение – много ползи за здравето на гърба

Днес ви предлагаме една елементарна йога за гърба, едно упражнение, което не просто сваля напрежението, но и помага при много заболявания на кръста и гърба


Всички се стремим към мир, стремим се и към хармония със света, или поне със себе си. Съществуват обаче милиони фактори, които ни пречат да я постигнем напълно: стрес, болка, житейски бедствия, лоши мисли и много други. Само като се отървем от тях, или ако заглъхнат за известно време, можем да постигнем истинска хармония. Има много начини да се постигне това, но според една немалка част от лекарите за предпочитане е да практикуваме йога.

Ще ви разкажем и ще научим как да изпълнявате правилно йогистки асан, който с едно движение ще ви помогне да се отървете от стреса, безпокойството, а също ще облекчи и болката в гърба и кръста.

Йога за гърба

Маласана (Malasana) – поза Венец представлява един от йога асаните, който има сложен ефект върху тялото. Маласана помага да се отървете от стреса, да се сдобиете със сила и да се почувствате свежи и изпълнени със сила. Ако редовно изпълнявате асана, можете също така да се отървете от болки в гърба, да изпънете гръбначния стълб, да затегне коремните мускули и да отслабнете.

Тази поза, подобно на другите асани, създава усещане за мир, увереност и отпускане. Затова се препоръчва да я изпълнявате и в стресови ситуации. Когато Маласана се извършва редовно, човек спира да се притеснява за дребните проблеми, става по-спокоен и по-балансиран.

Също така, Маласана помага да се ободри и освежи мозъка. Тази асана е полезна за жените, защото премахва менструалните нередности и прави месечния цикъл по-редовен и безболезнен. Маласана напълно се справя с всички свързани с възрастта промени в организма: наднормено тегло и мастните депозити в долната част на корема.

В допълнение, позата Венец ви позволява да се отървете от артритните болки в гърба и глезените, укрепва гръбначния стълб и дава усещане за лекота. И всичко това благодарение на едно-единствено упражнение. Вече е време да разберем как правилно се изпълнява позата Венец.

Кратки напътствие за правилно изпълнение на асана Маласана

Застанете прави, поставете краката разтворени на ширината на раменете. След това леко започнете да се навеждате напред, като едновременно с това разтваряте стъпалата така, че пръстите да сочат навън. Клякайте бавно, като огъвате внимателно коленете. Петите не се отлепят от пода.

За да се постигне перфектен баланс, коленете се разтварят широко. В идеалния случай те трябва да бъдат на същото ниво с пръстите на краката. Протегнете ръце напред, после лактите се притискат към вътрешността на коленете и допрете дланите една до друга. Дишайте гладко и дълбоко. Приложените снимки са достатъчни, за да добиете пълна представа какъв трябва да е крайния резултат.

Важно е да почувствате добре тялото си. Започнете да натискате лактите срещу коленете, за да може да ги разтворите максимално. Издърпайте гръдния кош от пъпа. Останете в асана 5-10 цикъла на дишане (вдишване-издишване). След като освободите ръцете, изправете тялото и си починете.

Много е важно по време на изпълнение да не изпитвате напрежение. Постарайте се да има постелка на пода, която да не се хлъзга. В началото няма да може да разтворите коленете напълно, както е вероятно да имате и проблем с равновесието. Постигайте успех с асана бавно, но сигурно. Бъдете търпеливи и упорити.

В този видеоклип можете да научите повече за Маласана и да видите как се изпълнява правилно.

елиминира болката в кръста
НАНОБЕЛТ елиминира болката в кръста

Източник: takprosto.cc

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *