Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

КОАКСИЛ / COAXIL

Съдържа тианептин натрий, магнезиев стеарат, царевично нишесте, талк, манитол,
натриев хидрогенкарбонат, колоиден силициев диоксид, бял пчелен восък, глицералови, моноолеати, полисорбат 80, кармелоза натрий, повидон, етил целулоза, тианов диоксид, захароза

Предназначение

коаксилКОАКСИЛ е медикамент, предназначен за лечение на депресии при възрастни.

Как се приема

Приемът на медикамента е съобразен със състоянието и диагнозата на пациента. Обичайната дневна доза е три таблетки, приемани по една – сутрин, по обяд и вечер, преди хранене. Таблетките трябва да се поглъщат цели, с вода.

Пациенти над 70 години или с бъбречни/чернодробни заболявания приемат редуцирана доза по преценка на лекуващия, обикновено две таблетки дневно.

При пропуснат прием пациентът следва да се консултира с лекуващия как да продължи терапията. Не бива да се допуска предозиране – случайно или за наваксване на пропуснати дози. Възможно е да се проявят изразени странични ефекти от типа на конвулсии, объркване, пресъхване на устата, сънливост, дихателни проблеми – в подобни случаи приемът се прекратява, необходима е медицинска помощ.

Лечението с КОАКСИЛ не може да се прекъсва самоволно дори когато пациентът е убеден, че е излекуван. Възможни са рецидиви в по-тежка форма.

Възможни нежелани ефекти

Най-често съобщаваните странични ефекти при лечение с КОАКСИЛ са главоболие и световъртеж, влошено качество на съня, тремор и прималяване. Възможни са също сърдечни смущения – болка, сърцебиене, усещане за неравномерен пулс; затруднено дишане. Сред често изразените нежелани ефекти са още болки в стомаха/корема, гадене и повръщане, метеоризъм, пресъхване на устата, запек. Съобщава се и за болки в мускулите, нервност – “буца в гърлото”, общ дискомфорт и слабост.

В по-редки случаи пациенти информират за сърбеж и обриви, уртикарии. Има и единични случаи с объркване и халюцинации, мисли и действия за самоубийство, булозен дерматит и акне, хепатит, натриев дефицит, неконтролирани движения.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Този продукт не се прилага при алергия към някоя от съставките.

Не се използва за лечение на деца и подрастващи под 18 години.

Необходима е предварителна консултация със специалист при данни за суицидни мисли и опити; при задълбочаване на депресивните симптоми след прием на лекарството – особено при потребители под 25-годишна възраст. Терапията с КОАКСИЛ дава първите си резултати най-малко след двуседмичен прием, което изисква наблюдение от страна на лекуващия и при необходимост – корекция на терапията.

Спирането на приема става чрез плавно, постепенно намаляване на приеманата доза в продължение на 7-14 дни.

Да се избягва при бременност и кърмене.

Взаимодействие с други медикаменти

Всяка лекарствена комбинация с КОАКСИЛ трябва да бъде анализирана предварително с оглед безопасността на пациента. Да се избягва съвместяване с МАО-инхибитори заради риска от засилени странични ефекти от рода на повишена температура, конвулсии, повишено артериално налягане, до смърт.

_

Усреднена цена в аптеките – 13 лв за опаковка от 30 таблетки по 12.5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *