Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ТИНТАРОС ПЛЮС / TINTAROS PLUS

Съдържа активните съставки розувастатин и езетимиб, както и помощните вещества лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, кроскармелоза натрий, кросповидон тип А, повидон К-30, натриев лаурилсулфат, магнезиев стеарат

Предназначение

тинтарос плюсТИНТАРОС ПЛЮС е комбиниран медикамент за балансиране стойностите на лошия и добрия холестерол. Съставката розувастатин е от групата статини – компонент, чието присъствие в организма понижава общото съдържание на холестерол, диференцирано – на т.н. лош холестерол LDL и на триглицеридите. Втората активна съставка – езетимиб, стимулира дела на добрия холестерол HDL. Така се подобрява общото здравословно състояние и намалява рискът от сърдечни удари и мозъчни инсулти.

Приемът на комбинирания продукт се препоръчва на пациенти, при които специалната диета не е дала отражение върху мастния баланс и при които е повишен рискът от споменатите инциденти с животозастрашаващ характер. Обикновено към назначаването на този медикамент се пристъпва при хора, които вече вземат двата продукта като отделни лекарства.

ТИНТАРОС ПЛЮС е препоръчителен за хора с висок холестерол в кръвта, както и при пациенти със сърдечни заболявания.

Как се приема

Обичайната дневна доза е една таблетка с избрана от лекуващия концентрация – наличните комбинации на разувастатин и езетимиб могат да са съответно 5/10 мг в таблетка, или 10/10 мг, или може би 20/10 мг. Въвеждането на този медикамент трябва да стане, след като пациентът е бил лекуван с цитираните по-горе отделни два медикамента и вече има ориентация за размера на дневната доза.

Дозата за деня – една таблетка, се приема цяла, с вода – без дъвчене или стриване. Препоръчително е това да става по едно и също време, без връзка с храненията. Отказът от прием на продукта не бива да става самоволно, тъй като са възможни последващи здравословни проблеми. При пропусната доза се изчаква времето за следващата, а при предозиране се прави консултация с медицинско лице.

При лечението с този медикамент е необходим периодичен контрол за стойностите на холестерола у лекувания пациент.

Възможни нежелани ефекти

Не са изключени алергични реакции, включително тежки – зачервяване и обрив, оток на лицето и гърлото, затруднено дишане и преглъщане, шок. При подобни симптоми трябва незабавно да се потърси медицинска помощ.

Най-честите оплаквания са от главоболие, гадене, запек или диария, мускулна слабост, газове и подуване на корема, високи стойности на кръвната захар и диабет; слабост и постоянна умора, промени в показателите на чернодробните функции.

Съобщавано е също за обриви и уртикария, кашлица, киселини, ставни и мускулни болки, спазми, болки в гърдите, променени показатели на урината, високо кръвно, стомашно възпаление, болки и отоци в гърба и крайниците.

В по-редки случаи настъпват промени в стойностите на тромбоцитите, възпаление на панкреаса, хепатит, кръв в урината, загуба на памет, гинекомастия.

Има данни и за задух и оток, нарушено качество на съня, дихателни затруднения, камъни и възпаление на жлъчния мехур, мускулна слабост, сексуални затруднения.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ТИНТАРОС ПЛЮС не трябва да се взема при алергия към някоя от съставките на продукта.

Медикаментът е противопоказан при чернодробни и бъбречни заболявания, при миопатия, при бременност и кърмене. Несъвместим с циклоспорин.

Необходима е индивидуална преценка за безопасен прием на медикамента при пациенти от азиатски тип, както и ако потенциален потребител страда от дихателна недостатъчност, понижена функция на щитовидната жлеза, алкохолно зависими, пациенти над 70 години.

Взаимодействие с други медикаменти

ТИНТАРОС ПЛЮС не се взема едновременно с циклоспорин. Необходима е внимателна преценка на лекарствени комбинации, които пациентът трябва да следва поради повече от един здравословен проблем. Възможно е да се промени терапевтичният ефект или да се проявят интензивно страничните ефекти на някои от продуктите – затова се правят специални схеми са прием с паузи или се заменят/спират някои от лекарствата за известен период от време.

Бележката се отнася за лекарства за разреждане на кръвта от рода на варфарин, фибрати, колестирамин, противовирусни, лекарства с алуминий и магнезий при лошо храносмилане, еритромицин, фузидова киселина, противозачатъчни таблетки, продукти за хормонозаместваща терапия.

_

Усреднена цена в аптеките – 15 лв за 30 таблетки от 10/10 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *