ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

СЕИЗПАТ / SEIZPAT

Съдържа ликозамид, микрокристална целулоза, хидроксипропилцелулоза, колоиден силициев диоксид, кросповидон, магнезиев стеарат, поливинилов алкохол, макрогол,  талк, титанов диоксид, оцветители

Предназначение

сеизпатСЕИЗПАТ се препоръчва при лечението на епилепсия; задача на медикамента е да намали броя и интензивността на епилептичните припадъци. Медикаментът се препоръчва първоначално при пациенти, чийто мозък е засегнат от болестта едностранно. В прогресия патологията може да обхване по-мащабни зони в двете мозъчни полукълба.

Лекарственият продукт се използва самостоятелно или като част от комплексна терапия при пациенти над 16 години.

Как се приема

Медикаментът се приема по лекарско назначение. Терапията предвижда двукратно вземане на лекарството в рамките на деня – сутрин и вечер, по едно и също време. Прилага се продължително.

При самостоятелно лечение със СЕИЗПАТ продуктът се препоръчва първоначално в дневна доза от 100 или 200 мг, разделена на две равни части. Възможна е плавна корекция веднъж седмично, докато бъде постигната поддържащата дневна доза от 200 до 600 мг. Веднъж установена, тази доза се изпълнява дълго време под лекарснки контрол.

При комплексна терапия с участието на СЕИЗПАТ началната дневна доза е 100 мг, разделена за два приема поравно. Тя може да бъде повишавана плавно всяка седмица по веднъж, но не повече от 400 мг дневно.

Медикаментът се приема с чаша вода, без връзка с храненията.  Ако е пропуснат прием, най-добре е да се изчака времето за следващия. При превишаване на дневния лимит могат да се проявят странични ефекти от рода на гадене и повръщане, сърдечни смущения, спад на артериалното налягане, припадъци, ускорено сърцебиене. Приемът не бива да се прекратява без лекарско мнение.

Възможни странични ефекти

Лечението със СЕИЗПАТ може да провокира някои странични ефекти. Най-често има оплаквания от замаяност и главоболие, двойно виждане, гадене.

Сред системно съобщаваните странични ефекти са още влошена координация и забавяне на движенията, сънливост, тремор, бързи и неовладявани движения с очите, мравучкане по крайниците; световъртеж и замъглено виждане. Известни са също смущения като повръщане, запек или диария, образуване интензивно на газове и чревен дискомфорт.

Характерни са също депресия и обърканост, необяснима умора и слабост, раздразнителност, мускулни спазми, влошено качество на съня, обриви и сърбеж, смущения в слуха, влошено храносмилане.

В по-редки случаи настъпват сърдечни смущения, чернодробниотклонения, алергични реакции, депресивни състояния с уклон към суицид, агресивност, бърз или неритмичен пулс, смущения в мисленето и загуба на връзка с реалността, копривна треска, алергични отоци, припадъци, халюцинации.

Регистрирани са и отделни случаи с промени на кръвната картина, тежки алергични обриви, токсична епидермална некролиза.

Кога НЕ БИВА да се употребява

СЕИЗПАТ не се прилага при алергия към някоя от съставките.

Не се дава при определен тип сърдечни заболявания, свързани с нарушения на сърдечния ритъм.

Не се препоръчва за лечението на деца и подрастващи под 16 години.

Противопоказан е приемът при бременност и кърмене.

Взаимодействие с други медикаменти

Някои лекарствени комбинации със СЕИЗПАТ могат да променят терапевтичния ефект или да усилят страничните ефекти на медикаментите. Това се отнася на първо място до възможния паралелен прием с лекарства за сърдечни заболявания. Необходимо е внимателно оценяване на потенциалния риск при съчетаване с противогъбични, лекарства за ХИВ, антибиотици, жълт кантарион.

Усреднена цена в аптеките – 40 лв за опаковка от 56 таблетки по 50 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *