ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ТИОКТИК АЦИД / THIOCTIC ACID

Съдържа тиоктова киселина – 300 мг във всяка капсула

Предназначение

тиоктик ацидТИОКТИК АЦИД от Адифарм е продукт от типа хранителни добавки; капсулите от 300 мг съдържат чиста алфа липоева/тиоктова киселина.

Тиоктовата киселина е мастно съединение, градивна съставка на живата клетка и регулатор на трансформацията от въглехидрати в енергия. Благодарение на този компонент се оптимизира инсулиновата чувствителност и се регулира глюкозният метаболизъм. Има доказан ефект в комплексното лечение на диабет.

ТИОКТИК АЦИД действа като могъщ антиоксидант и подпомага регенеративните процеси на клетъчно ниво. Продуктът е ефективен във водна и в мастна среда; подпомага приема на витамините С и Е, на бета каротен и коензим Q10.

Алфа липоевата/тиоктовата киселина се произвежда от организма в малки количества; част от необходимото се внася в организма чрез храни като червено месо, черен дроб, картофи и мая. При необходимост се препоръчва прием под формата на хранителни добавки от типа на ТИОКТИК АЦИД. Така е при диабетни усложнения Като полиневропатии, при необходимост от укрепване на антиоксидантната защита, за стабилизиране на здравето след боледуване с оптимизиране на енергийния баланс, за предпазване на нервните клетки от негативни въздействия от различно естество.

Как се употребява

ТИОКТИК АЦИД се приема по лекарска препоръка. Стандартната дневна доза е една или две капсули, приети наведнъж с вода половин час преди първото хранене за деня. Лечебният модул продължава три месеца и може да се провежда два пъти годишно.

При пропуснат прием е най-добре да се изчака времето за следващия и да се вземе обичайната доза. Не бива да се превишава определеният лимит.

Препоръчва се контрол върху стойностите на кръвната захар при пациенти на антидиабетна терапия, тъй като тиоктовата киселина може да усилии въздействието на специалните медикаменти.

Възможни нежелани ефекти

Макар и рядко, приемът на продукта може да предизвика алергични реакции, изразени в обриви, отоци на лицето и гърлото, проблеми с преглъщането, говора и дишането.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ТИОКТИК АЦИД не се прилага при алергия към съставките на продукта.

Взаимодействие с други медикаменти

ТИОКТИК АЦИД не бива да се взема едновременно с препарати, съдържащи  желязо или магнезий, както и с млечни продукти заради калция в тях. Параллелен прием е възможен, ако се осигури интервал от 4-6 часа между приемите на тиоктова киселина и изброените средства.

Усреднена цена в аптеките – 20 лв за опаковка от 60 капсули

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *