ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

5-те проблема, при които кромидът гарантирано помага

Лукът помага при редица здравословни проблеми

Едва ли има дом, в който кромидът да не присъства. Той може да бъде открит във всяка една кухня. Освен за приготвянето на вкусни ястия, лукът може да ви е от полза за много други неща.

Неслучайно мнозина го определят като един от най-полезните продукти в световен мащаб. Той съдържа солидно количество витамин В6, диетични фибри и манган. Полезните му свойства са многобройни.

кромидът
Кромидът лекува

Ето при какви здравословни проблеми гарантирано помага:

1. Загуба на коса

Ако напоследък забелязвате, че загубата на коса става притеснителна, можете бързо да разрешите този проблем с помощта на кромид лук. Сварете 3-4 глави лук в 500 мл. вода и с получената отвара измийте косата. Тази процедура не само ще ви избави от пърхота, а има и общо укрепващо действие. Само след няколко прилагания ще се уверите в резултатите.

2. Храчки

Кашлицата е най-коварната част от настинката, която може да доведе до редица усложнения. За да се избавите от кашлицата и най-вече от храчките в бронхите, отново можете да прибегнете до кромида. Трябва да счукате глава кромид лук и да я разбъркате с кокосово масло до получаване на кремообразна смес. Пастата се нанася в областта на гърдите, а отгоре се увива с дебела хавлия. Този метод ще ви помогне да се избавите бързо и лесно от мократа кашлица, както и от упоритите храчки.

3. Болка в ушите

Колкото и изненадващо да звучи, кромидът може да ви избави от болката в ушите. За целта трябва да обелите лука, да го накълцате и да го поставите в парче тензух. Привържете плътно и прикрепете получената торбичка към ухото. Торбичката трябва да остане докато болката изчезне напълно. Няма да се наложи да чакате дълго време.

4. Колики

За да помогнете на вашето бебенце да се избави от коликите, можете да използвате кромид. Сварете чай от кромид лук, охладете го и давайте на вашето бебе по 1 ч.л. от чая на всеки час.

5. Възпалено гърло

Освен кашлицата, другата неприятна част от настинката е възпаленото гърло. И от този проблем можете да се избавите бързо и лесно с помощта на кромид. Достатъчно е да сварите лук заедно с люспите в малко вода. С получената отвара правете гаргара на всеки два часа. Можете да замените лука и с чесън.

Източници:zajenata.bg,Pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *