Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

L-КАРНИТИН / L-CARNITINE

Съдържа L-карнитин тартарат, безводен калциев хидрогенфосфат, магнезиев стеарат, колоиден силициев диоксид, желатин, титанов диоксид и жълт железен оксид

Предназначение

L-карнитинПродуктът L-КАРНИТИН от Адифарм е доказано средство за ускорено разграждане на мазнините и продуциране на мускулна маса; подкрепя енергийния баланс и увеличава издръжливостта на организма при физически натоварвания. Подпомага функциите на сърдечно-съдовата система и съдейства за подобрена антиоксидантна защита. С L-карнитин организмът се възстановява по-бързо от стрес и преумора.

Препоръчва се при активни занимания със спорт, както и за възстановяване след тежко боледуване (преживян инфаркт, хемодиализа и пр.). Счита се за средство, подпомагащо отслабването; фет бърнър. Част от необходимото вещество се набавя чрез храната – основно месо и млечни продукти, известно количество организмът синтезира сам. При повишени потребности от постъпления се препоръчва прием под формата на хранителна добавка.

Възможно е да се диагностицира дефицит на L-карнитин заради заболяване, понякога генетично; тогава приемът на продукта е с лечебна цел.

Как се приема

Обичайната дневна норма е 1-2 капсули. Стандартната желатинова капсула на Адифарм съдържа 1000 мг активно вещество; в някои случаи е допустим прием до 3-4 000 мг – например при активно спортуващи, след консултация със специалист. капсулите се поглъщат цели, с вода, около часовете за хранене. При прием на по-високи дози количеството за деня се приема на 2-3 пъти.

Възможни нежелани ефекти

Съобщавано е за стомашни дразнения, киселини, гадене и повръщане, болки в корема. Има информация за отделни случаи с последвала приема диария.

При прием на по-високи дози или продължителна употреба тялото на потребителя започва да излъчва миризма на риба.

Кога НЕ БИВА да се употребява

L-КАРНИТИН е продукт с широка употреба: добре приет и без проява на опасни странични ефекти, ако се спазва дозировката. Ако стомашните дразнения и симптомите на непоносимост прогресират, приемът трябва да се прекрати.

Бременни и кърмачки, както и малки деца могат да приемат този или подобен продукт, но само с лекарско разрешение.

Продуктът не е подходящ за потребители със заболяването на щитовидната жлеза хипотиреоидизъм.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия на L-карнитин, които са били причина за понесени негативи от страна на пациента.

______

Усреднена цена в аптеките – 23 лв за 60 капсули от 1000 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *