Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Трябва ли майките да ядат плацентата след раждане?

Не всичко естествено е непременно добро за нас- включително яденето на вашата плацента

Винаги можем да намерим интересни тенденции, които се появяват в областта на здравеопазването и благоустройството. Това е така, защото „преоткриваме“ как доброто в природата може да бъде от полза за нашето здраве. Трудно е да осъзнаем, че е имало време, преди кафето и карфиола да са били във всичко или когато сме избягвали кокосовото масло за сметка на рапичното масло (треперене).

Изяждането на органа, който се формира по време на бременността, става все по-често срещано при майките. Това, че Ким Кардашиан и Янус Джоунс са го направили, означава ли, че и вие трябва, само защото е на мода?

Защо хората ядат плацентата?

плацентаЗа начало, какво представлява плацентата? Плацентата е орган, които се развива по време на бременност. Той се прикрепя към обвивката на матката и прехвърля хранителни вещества, кислород и хорони като същевременно отстранява отпадъците от бебето- например въглероден диоксид.

След като се роди бебето, вече няма нужда от плацентата. Стандартната практика е да се изхвърли, но през последните години има нарастващ интерес да се задържи и изяде.

Яденето на плацентата е нещо, което повечето бозайници правят, с изключение на хората и водните животни. За тези животни яденето на плацентата има предимства, включително насърчаване на връзката между майката и бебето и облекчаване на болката след раждане.

Полезно ли е да ядете плацентата?

Защитниците на тази практика се кълнат, че яденето след раждане спомага за енергийните нива, насърчава производството на мляко и балансира хормоните, които могат да помогнат при следродилната депресия. Но чакайте, това не е всичко! Любителите на плацентата твърдят, че тя облекчава болката след раждане, кара кожата да изглежда по-млада и еластична. Това е доста впечатляващ списък за практиката, който все още не се основава на научни доказателства.

хапче3 причини, поради които не би трябвало да ядете плацентата

1.Няма доказани предимства

Нито едно от изследванията, проведени върху яденето на плацента от хора не доказва, че има някакви ползи. Единственото проучване, което се доближава до твърденията им, е едно от 1954 година. В него се разглеждат 210 майки и се твърди, че яденето на плацентата увеличава лактацията им. Изследването обаче не е достатъчно, тъй като няма контроли и повече от 6 десетилетия по-късно, никое друго изследване не е успяло да възпроизведе резултатите.

Проучване от 2017 г. установи, че яденето на плацентата не е променило нивото на хормона на жената, което означава, че не повлиява нейното настроение, енергийни нива и др. Ако търсите научни доказателства, които да подкрепят твърденията на плацентата, те просто не са там.

2.Може да бъде опасно за майките и бебетата

 

плацентатаНай-засегнатият доклад е от Центровете за контрол и превенция на заболяванията. Жена от Орегон дава плацентата си на компания, която да я превърне в капсули. Тя започва да ги приема два пъти дневно, три дни след раждането. Скоро след това бебето има сериозно затруднено дишане.

Детето било диагностицирано със сепсис с късна поява, който може да бъде фатален, причинен от бактерии, които също се откриват в плацентата на майката. Хапчетата увеличили бактериите в майката, която след това ги предава на детето си. Това не е необичайно. Тъй като няма стандарти за обработка на плацентата за консумация, тя е узряла за болестотворни бактерии и опасни патогени.

3. Рискът от бактерии и инфекции е висок

Съществуват и други рискове. Плацентата натрупва токсини, които се отстраняват от бебето. Ако майката погълне тази плацента, тя също така поглъща тези токсини и всички други вредни вещества, които са били умишлено задържани от утробата.
Инфекции като ХИВ или хепатит могат да се разпространят от хора, които приемат или обработват плацентата.

Какво е заключението:

*Плацентата е временен орган, който се развива в тялото на жената, когато тя е бременна, за да осигури хранителни вещества на бебето.
*Новата тенденция за ядене на плацентата се гордее с много здравословни твърдения, които досега не са доказани.
*Яденето на плацентата всъщност може да бъде вредно за бебето и майката, тъй като рискът от бактерии и инфекции са доста високи.
*Докато повечето майки бозайници ядат плацентата си след раждането, изглежда, че има основателна причина, поради която хората не го правят.
*Ако решите, че искате да ядете плацентата след раждането, добре е да се консултирате с Вашия лекар.

Източник: https://draxe.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *