Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

МУКОСОФТ КОМПЛЕКС / MUCOSOFT COMPLEX

Съдържа парацетамол, ацетилцистеин,захароза, аскорбинова киселина, малтодекстрин, безводна лимонена киселина, натриев цитрат, натриев цикламат, захарин натрий, колоиден силицев диоксид, аромати

Предназначение

повръщане и разстройствоМУКОСОФТ КОМПЛЕКС от Адифарм представлява прахообразен продукт в дозирани сашета; препоръчван за приготвяне на разтвор при простуда и грипп. Подходящ е за краткосрочно лечение при изразени симптоми като болки в гърлото и мускулите, главоболие, повишена температура, кашлица с гъсти секрети, затруднено дишане и отпадналост.

Активната съставка парацетамол действа болкоуспокояващо, противовъзпалително и температуропонижаващо. Ацетилцистеинът втечнява бронхиалните секрети и улеснява изхвърлянето им, облекчава дишането.

Как се приема

Приемът на МУКОСОФТ КОМПЛЕКС трябва да е с най-ниски ефективни дози за срок, не по-дълъг от три до пет дни. Възможна е по-продължителна употреба по лекарснка препоръка.  Всяко прахче е  предназначено за приготвянето на една чаша от 150 мл топла напитка. Сместа се изпива веднага след приготвянето.

Стандартната доза за възрастни и деца над 12 години е 3-4 пъти дневно по едно саше. Интервалът между два приема следва да е не по-кратък от 4 часа; максималната допустима доза е 4 сашета за 24 часа. За пациенти с бъбречни заболявания интервалът е осем часа.

Ако е пропуснат прием, планираната доза може да се приеме при първа възможност или във времето за следващ прием, без да се удвоява обичайната доза. При предозиране е възможно да се изпитат някои от страничните ефекти на продукта като гадене и повръщане, болки в корема, панкреатит, повишаване на кръвното налягане, смущения в бъбречните функции, сънливост и др. При прогресия на симптомите се търси медицинска помощ.

Възможни нежелани ефекти

МУКОСОФТ КОМПЛЕКС може да провокира алергични реакции, дължащи се на първо място на активните съставки. Парацетамолът може да причини смущения от различно естество – алергични реакции, включително тежки до анафилактичен шок; бронхоспазъм, отклонения в чернодробните функции. Ацетилцистеинът също може да отключи алергична реакция, както и главоболие, шум в ушите, сърцебиене. Според потребители медикаментът  би могъл да причини гадене и повръщане, болки в корема, стоматит, диария. Не са изключени промени в показатели на кръвната картина.

Кога НЕ БИВА да се употребява

МУКОСОФТ КОМПЛЕКС не се прилага при алергия към някоя от съставките на лекарството.

Медикаментът е противопоказан при чернодробна недостатъчност. Рискови пациенти, за които е необходима индивидуална оценка за възможен риск, са такива с бронхиална астма, язва, хистаминова непоносимост, диабет, с наследствен дефицит на глутатион, потребители в напреднала възраст.

Не се препоръчва за деца под 12-годишна възраст.

Да не се прилага при пациенти с фруктозна непоносимост, глюкозо-галактозна малабсорбция, сукраза-изомалтазна недостатъчност.

Този продукт се прилага по време на бременност и кърмене само в краен случай и под лекарски контрол.

Взаимодействие с други медикаменти

Всяка комбинация на МУКОСОФТ КОМПЛЕКС с други продукти трябва да бъде анализирана от лекуващия с оглед възможните промени на терапевтичния ефект като усилване или отслабване на въздействието, интензивна проява на странични ефекти и пр.

Специално внимание следва да се обърне на потенциалното съвместяване с метоклопрамид, домперидон, фенобарбитал, холестирамин, пропранолол, антикоагуланти, циметидин, диуретици, изониазид, някои антибиотици, нитроглицерин и пр.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *