Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ЕКОДОРМ / ECODORM

Съдържа зопиклон, калциев хидрогенфосфат, картофено нишесте, магнезиев стеарат, колоиден силициев диоксид, натриев нишестен гликолат, хидроксипропилметилцелулоза, титаниев диоксид, лактоза монохидрат, полиетилен гликол, триацетин

Предназначение

екодормЕКОДОРМ е медикамент за краткосрочен прием; помага при влошено качество на съня – трудно заспиване или чести събуждания. Дължи действието си на активната съставка зопиклон, която оптимизира протичането на специфични мозъчни процеси – свързани с прехода от будно състояние към сън.

Как се приема

Приемът на ЕКОДОРМ трябва да бъде препоръчан от лекар. Стандартната доза за възрастен е една таблетка – 7.5 мг; взема се вечер, преди лягане. Потребители с чернодробни или бъбречни заболявания приемат редуцирана доза.

Ако по някаква причина дозата е превишена, без отлагане се прави консултация с лекуващия. Продуктът се приема не по-дълго от 4 седмици. Продължителният прием развива зависимост и потребност от вземане на по-високи дози. При спазване на лекарски указания прекратяването на приема в правилни срокове и постепенно не създава проблеми.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на този медикамент може да причини гадене и повръщане, обриви, уртикария; главоболие, замайване или нарушена координация на движенията. Възможно е потребителят да усеща горчив или метален вкус в устата; пресъхване на устата; объркване, раздразнителност и агресивност. Съобщавано е за състояния с халюцинации, депресия, смущения в либидото. При рязко прекратяване на приема се проявява синдром на отнемането, ново влошаване качеството на съня, безсъние.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Медикаментът не се прилага при алергия към някоя от съставките.

ЕКОДОРМ е противопоказан при миастения гравис, както и при остра чернодробна недостатъчност, сънна апнея и дихателна недостатъчност.

Не се препоръчва при бременност и кърмене. Продуктът не е подходящ за лечение на деца и подрастващи.

Продуктът може да причини забавяне на реакциите и влошена координация; да се избягва шофиране и работа с тежки машини.

Взаимодействие с други медикаменти

Приемът на ЕКОДОРМ с други медикаменти следва внимателно да се прецени преди старта на лечението. Действието на това лекарство се усилва, ако се приема паралелно с антипсихотични продукти, хипнотици, успокоителни, антидепресанти, аналгетици от наркотичен тип, противоепилептични, анестетици, антихистамини. Някои от комбинациите увеличават риска от създаване на зависимост.

Ефектът от приема на ЕКОДОРМ може да се усили и при комбиниране с някои антибиотици и противогъбични продукти. Продуктите за стимулиране на чернодробните ензими като карбамазепин, фенитоин, рифампицин – отслабват действието на ЕКОДОРМ.

Не приемайте алкохол при лечение с този медикамент!

________

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за опаковка от 10 таблетки по 7.5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *