Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

АПИРИ / APIRI

Съдържа ацетилсалицилова киселина, микрокристална целулоза, частично прежелатинизирано царевично нишесте, стеаринова киселина, акрилезе 93018359 (съполимер на метакрилова киселина, талк, титанов диоксид, триетилов цитрат, колоиден силициев диоксид, натриев хидрогенкарбонат, натриев лаурилсулфат)

Предназначение

апириАПИРИ е нестероидно противовъзпалително, съдържащо ацетилсалицилова киселина. Приемът му във високи дози смъква температурата, обезболява и овладява възпаления от различен тип. Ниските дози на продукта, приемани редовно, предотвратяват образуването на тромби и намаляват риска от инфаркти и инсулти.

Този медикамент може да бъде включван в комплексна терапия на стенокардия и сърдечен инфаркт, за предотвратяване на инфаркти и инсулти, както и на тромбози след хирургични интервенции. Препоръчителен е за рискови групи като хипертоници, страдащи от диабет, хора с висок холестерол, наднормено тегло, пушачи, хора в напреднала възраст.

Може да подпомогне краткосрочно лечение на простуди и състояния с болки. Ако в рамките на три дни симптоматиката не е овладяна, задължително трябва да се потърси медицинска помощ.

Как се приема

АПИРИ се взема веднъж дневно – една таблетка с чаша вода, непосредствено преди хранене. Допуска се прием на по-високи дози, до три таблетки дневно, като профилактика срещу повторен инфаркт.

Стандартната доза може да бъде коригирана от лекуващия в зависимост от диагнозата и състоянието на пациента.

Ако е пропуснат прием в обичайното време, медикаментът се приема при първа възможност, но без да се удвоява дозата заради пропуска. Приемът на по-високи от назначените дози не се препоръчва. При предозиране са възможни токсикози, странични ефекти от рода на смущения в ориентацията, главоболие, отклонения във функционирането на зрителния и слуховия апарат, затруднено дишане, вялост и спад на кръвното. Необходима е медицинска помощ.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на АПИРИ може да провокира странични ефекти, за които пациентът следва да бъде информиран предварително. Най-често съобщаваните смущения са свързани с риска от стомашно кървене и влошеното храносмилане. Има също информация за хрема, обриви и затруднено дишане. В редки случаи могат да се получат кръвоизливи, гадене и повръщане, възпаление на кръвоносни съдове, тежки обриви, поява на синини по тялото, алергични реакции с отоци на лицето и гърлото, бронхоспазъм и пр. Не са изключени шокови състояния. Възможни са промени в протичането на менструалния цикъл, наппример несвойствено обилно и продължително кървене.

Съобщавано е и за единични случаи със слухови смущения, виене на свят и главоболие; промени в бъбречните и чернодробните функции; язви и перфорации на стомаха и червата; високи стойности на пикочната киселина в кръвта.

Кога НЕ БИВА да се употребява

АПИРИ не се употребява при алергия към ацетилсалицилова киселина или към други нестероидни противовъзпалителни.

Продуктът е противопоказан при хемофилия и бронхиална астма.

Преценява се индивидуално дали медикаментът е безопасен, ако пациентът е преживявал преди време стомашен кръвоизлив или е боледувал от язва; има заболяване на бъбреците и черния дроб; взема антикоагуланти.

АПИРИ не се препоръчва за лечение на деца и юноши, освен ако лекуващият не прецени този вариант на терапия след неуспешно приложение на други.

Не се препоръчва прием на АПИРИ при бременност и кърмене.

Взаимодействие с други медикаменти

Не се прилага АПИРИ, ако пациентът приема метотрексат във високи дози. Специално внимание изисква съчетаването с лекарства против подагра, за сърдечни заболявания, лекарства за епилепсия, кортикостероиди, инсулин, противоревматични, други продукти за смъкване на висока температура или обезболяващи.

Усреднена цена в аптеките – 3 лв за 30 таблетки по 100 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *