Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ПРЕНЕСА / PRENESSA

Съдържа терт-бутиламинов периндоприл, калциев хлорид хексахидрат, лактоза монохидрат, кросповидон тип А, микрокристална целулоза, колоиден силициев диоксид и магнезиев стеарат

Предназначение

пренесаПРЕНЕСА действа съдоразширяващо; този ефект позволява по-пълноценно изпомпване на кръвта до всички телесни зони. Прилага се при хипертония, сърдечна недостатъчност, коронарна болест на сърцето; намалява риска от сърдечен удар и рецидиви на инфаркт.

Как се приема

Приемът на ПРЕНЕСА трябва да бъде назначен от лекар. При хипертония обикновено се препоръчва една таблетка от 4 мг дневно, но е възможно дозата да бъде удвоена при необходимост. За симптоматично лечение на сърдечна недостатъчност обичайно се дава по една таблетка от 2 мг дневно. Стабилна коронарна болест на сърцето се лекува с една или две таблетки от 4 мг дневно. Дозата се определя в зависимост от диагнозата, състоянието на пациента и отговора на назначената терапия.

Таблетките се гълтат цели – сутрин преди първото хранене, с чаша вода. При пропуснат прием се изчаква времето за следващия и се приема обичайната доза. Ако е налице предозиране, пациентът може да се оплаква от рязко спадане на кръвното налягане, слабост, забавен сърдечен ритъм, замайване, тревожност, нередовен пулс, учестено дишане, кашлица.

Приемът на медикамента не може да се прекратява без лекарско назначение. Внезапното и самоволно спиране на лекарството може да провокира увеличаване на кръвното с всички произтичащи от това негативни последици за здравето.

Възможни нежелани ефекти

ПРЕНЕСА може да причини смущения на слуха и зрението, замайване и слабост, състояния с хипотония, болки в корема, диария или запек, мускулни крампи, изтръпване на крайниците и др.

В по-редки случаи се съобщава за отклонения във водно-солевия баланс, възпаление на кръвоносни съдове, алергични реакции – обриви, сърбеж, отоци на устните и лицето, затруднено преглъщане и говор, бронхоспазъм; болки в мускулите и ставите, влошаване на бъбречните функции, еректилна дисфункция, болки в гърдите, отклонения в показателите на кръвната картина.

Има информация и за редки случаи на белодробни възпаления, инсулти, инфаркти, хепатит, бъбречни проблеми – включително бъбречна недостатъчност.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Медикаментът не се използва при данни за алергия към някоя от съставките.

Медикаментът ПРЕНЕСА е противопоказан при лечението на деца и подрастващи;

Не се препоръчва при бременност и кърмене.

Не се прилага при диабет и тежки отклонения в бъбречните функции.

Необходима е преди прием преценка за възможния риск при някои диагнози като нестабилна ангина пекторис, проблеми със сърдечните клапи, при пациенти на хемодиализа или с трансплантирани органи, при лечение с литий, препарати с калий, при колагеноза или при постоянен прием на някои медикаменти.

Взаимодействие с други медикаменти

Съчетаването на ПРЕНЕСА с други медикаменти подлежи на преценка от страна на лекуващия. Идеята е да се отчетат възможните взаимни влияния с усилване или отслабване на въздействието, рязка и интензивна проява на странични ефекти и пр. предупреждението се отнася за лекарства от рода на нестероидни противовъзпалителни, калиеви добавки, други лекарства за хипертония, лекарства за подагра, вазодилататори, антикоагуланти, имуносупресори, симпатикомиметици, противоракови, антидепресанти и антипсихотици, златни инжекции против артрит и др.

______

Усреднена цена в аптеките – 5 лв за 30 таблетки от 4 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *