Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ИЗОПТИН / ISOPTIN

Съдържа верапамил хидрохлорид, двуосновен калциев фосфат, натриева кроскармелоза, колоидален силициев диоксид, хипромелоза, макрогол 6000, магнезиев стеарат, микрокристална целулоза, натриев лаурил сулфат, талк, титаниев диоксид

Предназначение

изоптинИЗОПТИН е медикамент от типа калциеви антагонисти. Приемът му разширява и отпуска кръвоносните съдове, което подобрява кръвообращението и съдейства за намаляване на повишеното кръвно налягане. С помощта на продукта се стабилизира сърдечният ритъм. Препоръчва се при хипертония, неритмична работа на сърцето, исхемична болест на сърцето.

Как се приема

Приемът на ИЗОПТИН е по лекарско предписание в дози и с продължителност, съобразени с конкретния проблем и състоянието на пациента. Избира се индивидуална дневна доза, която обикновено варира в границите между 240 и 360 мг. При необходимост е възможно лекуващият да препоръча краткотраен прием в по-големи количества, но не над 480 мг дневно.

При исхемична болест на сърцето дневната доза в диапазона 120-480 мг се взема на 3-4 приема, разделена на равни части. Таблетките се гълтат цели, без да се стриват, чупят или дъвчат – с вода, по време на хранене или непосредствено след това. Приемащият медикамента не бива да е в легнало положение. При пациенти, преживели инфаркт на миокарда, продуктът е противопоказан до седмия ден от събитието. Ако е пропуснат прием най-добре е да се изчака времето за следващия; пропуснатото не се компенсира с по-висока доза. Предозирането може да причини сърдечни смущения, болка в гърдите или припадък.

Болните от хипертония могат да вземат лекарството три пъти дневно, като общото количество е 240 до 360 мг.

Нарушенията на сърдечния ритъм са основание за препоръчване на лекарството, което трябва да се взема през равни интервали от време 3-4 пъти дневно. Допустим е дневен лимит до 480 мг.

Медикаментът се изписва и на деца над 6-годишна възраст. Показанията за това са болести със симптоматика нарушения на сърдечния ритъм. В зависимост от индивидуалния профил е допустима дневна доза до 360 мг, приемани на 3-4 пъти. Възможно е лечение с този продукт и на деца под 6 години при максимална дневна доза 120 мг, разделени на 2-3 приема и под лекарски контрол.

ИЗОПТИН може да се приема дълго време, но спирането му не трябва да е рязко, изведнъж – а с плавно намаляване на дневните дози.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на този медикамент може да е причина за странични ефекти, някои от които със сериозни последици. Най-често потребители са съобщавали за забавяне на сърдечния ритъм и намаляване на кръвното, замайване и главоболие, гадене, горещи вълни, констипация, отоци.

По-рядко е възможно да се почувстват сърцебиене, тахикардия, коремни болки и умора. В редки случаи има оплаквания от изтръпване на крайниците и тремор, сънливост, шум в ушите, изпотяване и повръщане.

Не са изключени и алергичните реакции с обриви, отоци и затруднено дишане; припадъци, парализа, скованост, смущения в сърдечната дейност, запушване на червата, дискомфорт в корема, болки в мускулите и ставите, алопеция, еректилна дисфункция, синдром на Стивънс-Джонсън с образуване на мехури по лицето и половите органи, бронхоспазъм и задух, бъбречна недостатъчност, смущения в чернодробните функции и др.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Медикаментът не се прилага при алергия към някоя от неговите съставки.

Не е подходящ при сърдечни заболявания в напреднал стадий, застойна сърдечна недостатъчност, много ниско артериално налягане и силно влошено кръвообращение.

Рискови пациенти, при които се взема индивидуално решение за прилагане след оценка на риска, са такива с тежки бъбречни и чернодробни увреждания, миастения гравис, инфаркт на миокарда, хипотония.

При бременни и кърмачки медикаментът се прилага само в случай на крайна необходимост.

При лечение с ИЗОПТИН не бива да се шофира, ако приемът влошава концентрацията и бързината на реакциите.

Взаимодействие с други медикаменти

Лекуващият следва да прецизира терапевтичните схеми, ако пациентът е приемал или продължава да приема медикаменти за други хронични заболявания. ИЗОПТИН си взаимодейства с алфа- и бета-блокери, лекарства за хипертония, антибиотици, лекарства за подагра, статини, противоракови, барбитурати, медикаменти за диабетици, повлияващи нервната система и психиката, продукти против астма, противосъсирващи, съдоразширяващи, диуретици, продукти с жълт кантарион.

При лечение с този медикамент се избягват сок и плод грейпфрут и алкохол.

__

Усреднена цена в аптеките – 6 лв за 50 таблетки от 80 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *