ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

АМИЗОЛМЕТ / AMIZOLMET

Съдържа метамизол натрий и вода за инжекции

Предназначение

амизолметАМИЗОЛМЕТ е обезболяващ лекарствен продукт, който се прилага под формата на интрамускулна инжекция или венозно вливане. Препоръчителен е при силна, остра болка – след като пероралният прием на други подобни продукти не е довел до облекчение. Действа още и като понижаващо температурата и успокояващо спазмите на гладката мускулатура. Приложението не води до привикване.

Как се употребява

АМИЗОЛМЕТ се употребява по лекарско назначение. Прилагането на лечение с този медикамент може да се изпълнява само от медицинско лице, най-често в болнични условия. Пациентът приема определената доза, пребивавайки в легнало положение; известно време след това той трябва да бъде наблюдаван. Въвеждането на медикамента следва да бъде бавно.

Пропускане на процедурата или предозиране е малко вероятно поради режима на приложение. Ако пациентът по някаква причина е приел по-голямо от определеното количество, може да получи гадене и повръщане, болки в корема, нарушения на бъбречната функция; замайване и сънливост, гърчове, кома; не са изключени състояния с рязко понижено артериално налягане и аритмия.

Приемът на продукта може да причини оцветяване на урината в червено, което не е свързано с болестни отклонения.

Възможни нежелани ефекти

Приложението на медикамента може да причини агранулоцитоза – състояние, при което липсват вид бели кръвни клетки. Симптомите й са повишена температура, възпалено и болезнено гърло, втрисане, поява на язви в устата. Състоянието е животозастрашаващо, необходима е спешна медицинска намеса.

Съобщавано е също за алергични реакции – от обриви, зачервяване и отоци, до затруднено дишане и преглъщане, аритмия и ниско кръвно, шок.

Медикаментът може да е причина още за стомашни раздразнения, гадене и повръщане, болка в мястото на инжектиране, венозно възпаление. Има информация също за случаи на диария и отклонения от нормалните бъбречни функции.

Кога НЕ БИВА да се употребява

АМИЗОЛМЕТ не се прилага при алергия към някой от компонентите на продукта.

Медикаментът не е подходящ за пациенти с нарушена костно-мозъчна функция, астма, тежки заболявания на бъбреците и черния дроб, ниско кръвно и проблеми на кръвообращението, дефицит на ензима глюкоза-6-фосфат-дехидрогеназа.

Противопоказан при бременност и кърмене.

Не се използва за лечение на деца и подрастващи под 16 години.

Взаимодействие с други медикаменти

Спуциално внимание от страна на лекуващия е необходимо при съвместяването на АМИЗОЛМЕТ с други лекарствени продукти, които пациентът взема продължително за други хронични заболявания. Касае се за медикаменти като барбитурати, циклоспорин, антикоагуланти, хлорпромазин.

________

Усреднена цена в аптеките – 4 лв за 10 ампули от 2 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *