ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ЛЕКРОЛИН СИНЕ / LECROLYN SINE

Съдържа натриев кромогликат, глицерол, динатриев едетат, поливинилов алкохол, вода

Предназначение

лекролин синеКапките за очи ЛЕКРОЛИН СИНЕ помагат при симптоми, провокирани от алергични реакции. Активният компонент в продукта – кромогликат, блокира отделянето на хистамини в грителните органи и неутрализира интензивното отделяне на сълзи, зачервяване и сърбеж, болка и оток на клепачите. Медикаментът може да реализира подобряване на състоянието в рамките на два дни. Ако това не се случи, потребителят трябва да потърси консултация с офталмолог.

Как се приема

ЛЕКРОЛИН СИНЕ се използва според инструкциите в пациентската листовка или според указанията на лекуващия. Капките са подходящи за деца и възрастни; при поставянето им се спазват всички правила и санитарни норми, изключващи замърсяване или нараняване на окото. Обикновено се поставят по 1-2 капки във всяко око два пъти дневно.

При очакван цъфтеж на полени капките могат да се използват всекидневно с профилактична цел. Макар да няма информация за увреждания в резултат на предозиране, увеличаването на обичайната доза не е желателно. За продължителността на прилагането направете консултация с офталмолог.

Възможни нежелани ефекти

В редки случаи капките могат да причинят алергични реакции, изразени в обриви, оток на клепачите, на лицето, устните и езика; затруднено дишане и преглъщане. При появата на подобни симптоми трябва неотложно да бъде потърсена медицинска помощ.

Има данни за парене при първите апликации; този симптом е преходен.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ЛЕКРОЛИН СИНЕ не се употребява при алергия към някоя от съставките на капките.

Обикновено тези капки се използват, когато болестната симптоматика е изразена и в двете очи. Ако смущенията засяга само едното, вероятно не се касае за алергичен дразнител, следователно медикаментът не е подходящ.

Не бива да се шофира, докато зрението временно е влошено непосредствено след поставянето на капките.

Продуктът може да се прилага при бременност и кърмене.

Съставът на продукта допуска носенето на контактни лещи по време на профилактиката/лечението.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма регистрирани сигнали за лекарствени взаимодействия на ЛЕКРОЛИН СИНЕ, от които да са последвали здравословни проблеми за потребителя.

Ако паралелно с ЛЕКРОЛИН СИНЕ трябва да се използват и други офталмологични продукти – капки, маз, пациентът спазва за поставянето им 15-минутна пауза след коментирания продукт.

Усреднена цена в аптеките – 15 лв за флакон от 10 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *