ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

АДИФЛОКС / ADIFLOX

Съдържа левофлоксацин, микрокристална целулоза, хипромелоза, кросповидон, силифицирана микрокристална целулоза, натриев стеарилфумарат, колоиден силициев диоксид, талк, титанов диоксид, макрогол, поливинилалкохол, сънсет жълто, тартразин, соев лецитин

Предназначение

адифлоксАДИФЛОКС е актибиотик от широкоспектърен тип; съдържа активната съставка левофлоксацин. Бактерициден продукт, който блокира растежа и развитието на патогенни микроорганизми. Препоръчва се при бактериални инфекции на дихателните пътища, отделителната система, синусите, меките тъкани и кожата, простатата.

Как се приема

Приемът на АДИФЛОКС е в дневни дози и с продължителност, определени от лекуващия в зависимост от заболяването. Таблетките трябва да се поглъщат цели – с вода, по време на хранене или между храненията. Вземат се на 12 или на 24 часа.

По време на лечението н този продукт пациентът не бива да се излага на директна слънчева светлина. Ако той провежда паралелно лечение с медикаменти, съдържащи цинк, с железни препарати, сукралфат или антиациди, АДИФЛОКС се приема през двучасов интервал от споменатите продукти.

При инфекция на дихателната система, синусите или на простатната жлеза приемът е 500 мг веднъж дневно; при пневмония или инфекции на кожата и меките тъкани приемът може да е веднъж или два пъти дневно по 500 мг; при инфекция на отделителната система – 250 или 500 мг дневно.

Ако е пропуснат прием на лекарството, то може да се приеме при първа възможност или да се изчака следващият – ако е твърде скоро. Не бива да се взема по-висока от обичайната доза с цел компенсиране. При предозиране са възможни симптоми от рода на гадене, виене на свят, сърцебиене, гърчове.

Възможни нежелани ефекти

Възможно е в много редки случаи приемът на медикамента да причини оток на лицето, устните и гърлото, затруднено дишане и преглъщане.

Опасни състояния, свързани с приема на медикамента, са тежка диария, коремни болки и температура; болки в сухожилия и стави; припадъци и гърчове; парене и изтръпване на крайниците.

Сред съобщаваните странични ефекти са още появата на обриви, понякога тежки – с мехури около очите и устата, в интимната зона; пожълтяване на кожата и склерите, болки в корема, потъмняване на урината. Има информация за влошаване на зрението, което е сигнал лечението да се прекрати.

Описвани са също случаи с промени в показателите на кръвната картина, задух, обща отпадналост, отклонения в чернодробните функции, тревожност, гъбични инфекции, гадене и повръщане, тремор, бъбречни проблеми, проблеми със слуха, болки в ставите и мускулите и пр.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Медикаментът не се приема при алергия към активната съставка или към някое от помощните вещества.

АДИФЛОКС е противопоказан при бременност и кърмене.

Медикаментът не е подходящ за деца и подрастващи.

Не се препоръчва при епилепсия, проблеми със сухожилията – проявени при лечение с хинолонови антибиотици.

Допуска се лечение с продукта след индивидуална оценка на риска при следните пациентски групи: потребители със здравословни проблеми със сърцето, бъбреците, мозъка, с психични проблеми, диабет, миастения гравис, чернодробно заболяване.

Взаимодействие с други медикаменти

При лечение с АДИФЛОКС може да се наложи прием на още лекарства; лекуващият следва да прецени внимателно възможните съвместимости, така че да се отчитат взаимните влияния на лекарствата по отношение на терапевтичния ефект и проявата на странични ефекти. Това се отнася за съчетаването с продукти като нестероидни противовъзпалителни, кортикостероиди, теофилин, циклоспорин, пробенецид, антиаритмици, антидепресанти, макролидни антибиотици.

_

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за 7 таблетки по 500 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *