ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какво да правим при хранително отравяне и как да го познаем?

Защитете себе си и вашето семейство, като знаете признаците на хранителното отравяне и как да ускорите възстановяването си

Всяка година приблизително 48 милиона американци получават хранително отравяне. И докато повечето случаи на отравяне с хранителни продукти причиняват само от лек до умерен дискомфорт, това далеч не е безвредно: всяка година се хоспитализират 128 000 души и 3 000 души умират от хранителни отравяния.

хранително отравяне

Какво представлява хранителното отравяне?

Хранителното отравяне, както подсказва и името му, е разболяването на човек след консумирането на храна, която не изглежда, мирише или вкусва по различен начин.
Разделя се на 2 типа:
*Хранителната инфекция се причинява от поглъщането на бактерии
*Хранителни интоксикации, причинени от токсините, произведени от бактериите в храната

Кои са признаците на хранителното отравяне?

гадене–диария
–стомашни спазми
–гадене
–болки в областта на корема
–треска
–обща умора или изтощение

Как да се справите с хранителното отравяне?
Поради гадене и повръщане, много хора с хранително отравяне губят много течности и това води до дехидратация, която създава допълнителни опасения за здравето. Вашият лекар вероятно ще предложи почивка и повишен прием на течности чрез супи, бульони, сокове, вода.

5 естествени начина да се справите с хранително отравяне:

Целта е да ускорите възстановителния процес и да помогнете за облекчаването на симптомите, докато ги изпитвате.

1.Останете хидратирани с билки

джинджифилТрябва да приемате много течности, за да подпомогнете възстановяването. Удвояване на полезните свойства чрез добавяне на билките към водата.
Пробвайте джинджифил. Това е едно от средствата за предотвратяване на гаденето от всички бременни жени и тези, които са подложени на химиотерапия. Трябва да добавите пресен корен от джинджифил към горещата вода и да се насладите. Чаят от Мента или Лайка също могат да ви помогнат да се хидратирате, като същевременно ще намали гаденето и повръщането.

2.Променете диетата си

Когато изпитвате симптомите на хранително отравяне, за да отстраните бактериите, не предизвиквайте ненужно напрежение върху стомаха и храносмилателната система. Тези органи вече са в беда и се опитват да се възстановят. Помислете за лесно смилаеми храни. Това означава по-малко хранения, без мазни или пикантни храни и допълнителни нишестета.

3.Отпуснете мускулите си

Мускулната релаксация може да помогне на всичко- от гадене до спазми и чрез отпускане на тялото да влезете в по-дълбоко състояние на почивка. Така организмът ще се възстанови много по-ефективно.
Една от техниките, използвана в борбата с гаденето, е прогресивната мускулна релаксация (PMR). Това включва привличане на вниманието към вашите различни мускулни групи и съзнателно напрежение и след това отпускане.
Друг метод, чрез който да облекчите крампите и гаденето, е дълбокото дишане и медитация.

4.Освежете въздуха с ароматерапия

ароматерапия
Ментовото масло намалява гаденето, маслото от Розмарин може да помогне за намаляване на умората

Ароматерапията е за пробуждане на сетивата и предизвикване на определени чувства чрез силата на аромата. Векове наред етеричните масла за били използвани за лечение на всичко, от главоболие до замайване.

5.Фокусирайте се върху електролитите

Когато губите повече течности, отколкото приемате- много хора страдат от хранително отравяне. Тогава има опасност от електролитно изчерпване.
Електролитите са съединенията, които помагат при предаването на сигнали чрез нервната система за свиването на мускулите и т.н. Електролити са Калций, Натрий, Калий, Магнезий. Чрез увеличаване на електролитите, подобрявате хидратацията си.

Ето още няколко метода:
–Приемайте кокосова вода
–Добавяне на щипка сол към напитката
–Добавяйте мед към чая си

Смята се, че до 85% от случаите на хранителни отравяния могат да бъдат предотвратени при правилно боравене с храната, почистване, миене и обща безопасност на храните. Ако искате да избегнете неприятните симптоми на хранителна болест, чистотата трябва да е първа в списъка ви.

Източник: https://draxe.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *