Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ИНФЛУВАК ТЕТРА / INFLUVAC TETRA

Съдържа инактивирани антигени на грипни вируси от четири щама –    A/Michigan,     А/Singapore, B/Colorado,  B/Phuket, както и помощните съставки калиев хлорид, калиев дихидроген фосфат, динатриев фосфат дихидрат, натриев хлорид, калциев хлорид дихидрат, магнезиев хлорид хексахидрат, вода

Предназначение

инфлувак тетраИНФЛУВАК ТЕТРА е противогрипна ваксина, произведена по препоръки от Световната здравна организация за сезон 2018/2019. Поставянето й е част от профилактиката срещу вирусни инфекции през студените месеци; продуктът е предназначен за възрастни. Прилагането на ваксината трябва да бъде консултирано с личния лекар. Две до три седмици след поставянето на ИНФЛУВАК ТЕТРА организмът ще има готовност да противодейства срещу зараза от изброените щамове.

Ваксината не предпазва от настинки.

Как се приема

ИНФЛУВАК ТЕТРА се въвежда инжекционно – мускулно или дълбоко подкожно, от медицинско лице. Обичайната доза за потребители над 18-годишна възраст е о.5 мл – една ампула.

Възможни нежелани ефекти

Инжектирането на тази ваксина може да предизвика алергични реакции, изразени в понижаване на кръвното налягане, ускорен пулс и повърхностно дишане,  студена пот, колапс. Възможни са отоци на гърлото, устните, лицето, затруднено преглъщане и дишане. Описаните симптоми изискват незабавна медицинска намеса.

Съобщавани са странични ефекти от рода на болезнени усещания в мястото на ваксиниране, подуване и посиняване, уплътняване на тъканта; слабост и постоянна умора, главоболие, тремор; повишена температура; зачервяване на третираната зона, обрив и сърбеж. Не са изключени последици от рода на замайване и загуба на равновесие, временна парализа, объркване, подуване на лимфни възли, промени в показатели на кръвната картина.

В повечето случаи споменаваните странични ефекти – с изключение на алергичните реакции – отслабват и изчезват в рамките на 1-2 дни.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ИНФЛУВАК ТЕТРА не се полага, ако потребителят  е с повишена температура или има симптоми на някакво заболяване.

Ваксината е противопоказана при алергия към някоя от съставките. При слаб имунен отговор лекуващият преценява индивидуално дали е безопасно полагането на ваксина.

Ваксината може да се използва при бременност и кърмене, но само под лекарски контрол.

Не се използва при деца и подрастващи под 18 години.

Взаимодействие с други медикаменти

Тази ваксина може да се положи едновременно с други ваксини, но на различни крайници.

Очаква се по-слаб имунен отговор у потребители, които в същото време се лекуват с цитостатици, кортикостероиди или са на радиотерапия.

_

Усреднена цена в аптеките – 21 лв за ампула от 0.5 мл (една доза)

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *