ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

БИЗОКОН / BISOCON

Съдържа бизопрололов фумарат, калциев хидрогенфосфат, бутилхидроксианизол, микрокристална целулоза, кросповидон, прежелатинизирано нишесте, колоиден силициев диоксид, магнезиев стеарат, хипромелоза, макрогол 400, оцветители

Предназначение

бизоконБИЗОКОН е бизопрололов продукт, тип бета-блокер. Приемът му води до забавяне на сърдечния ритъм с по-успешно изпомпване на кръвта в условията на кислороден недостиг – такава симптоматика се развива при хипертония и ангина пекторис.

Как се приема

Приемът на този медикамент трбва да бъде препоръчан от лекар; лекуващият определя дневната доза и продължителността на приема в зависимост от диагнозата и състоянието на пациента.

Стандартната дневна доза е 10 мг; лекуващият обаче може да я намали до 5 мг или да я увеличи до 20 мг дневно, ако конкретният случай го налага.

Таблетките се поглъщат цели – с вода, сутрин на гладно или с малко храна. Обикновено приемът е дългосрочен.

Неволното предозиране изисква медицинска намеса; най-често то води до тремор, забавена сърдечна дейност, бронхоспазми. Приемът не бива да се прекъсва самоволно, а пропусната доза не трябва да е причина за прием на двойно количество с цел компенсация.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с БИЗОКОН може да провокира алергични реакции, изразени в кожни смущения или затруднено дишане. Съобщавано е за реакции на дихателната система, слабост, влошена сърдечна недостатъчност с влажна кашлица заради задържането на течности в белите дробове.

Други странични ефекти са влошеното качество на съня, замаяност и слабост, депресивни състояния, крампи, понижено артериално налягане, главоболие, студени крайници, зрителни и слухови нарушения, сърдечна аритмия, припадъци, сухота на очите, чернодробни възпаления и жълтеница, припадъци, косопад, влошаване на по-рано проявен псориазис.

Кога НЕ БИВА да се употребява

БИЗОКОН не се употребява при алергия към някой  от компонентите.

Медикаментът е противопоказан при бронхиална астма, хронично заболяване на белите дробове, тумор на надбъбречната жлеза, проблеми с кръвоснабдяването на крайниците, метаболитна ацидоза.

Продуктът не се препоръчва при остра форма на сърдечна недостатъчност, ниско кръвно, твърде забавен сърдечен ритъм, кардиогенен шок.

При рискови пациенти се преценява конкретно дали могат да понесат лечението с БИЗОКОН. Така е в случаи на диабет, сърдечни заболявания, проблеми с черния дроб и бъбреците, астма, нарушения на щитовидната жлеза, астма, псориазис и др.

Не се препоръчва прием на този медикамент при бременност и кърмене.

Взаимодействия с други медикаменти

Паралелният прием с други лекарства за високо кръвно налягане и ангина пекторис не се допуска, ако не е одобрен от лекуващия.

  • Необходима е консултация и преценка за безопасен прием, ако се налага пациентът са взема и калциеви антагонисти, антиаритмици, бета-блокери; лекарства за пациенти с Алцхаймер, диабет; анестетици; нестероидни противовъзпалителни;  адреналин; някои антидепресанти, продукти за лечение на епилепсия; лекарства за психични заболявания; продукти като мефлокин, моксисилит и пр.

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за 30 таблетки от 5 мг

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *