ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Полезни препоръки и рецепти на Кацудзо Ниши за прочистване на бъбреците

Ако слуха се влоши, тогава бъбреците отслабват. Ако бъбреците боледуват, тогава и слухът се влошава

Кацудзо Ниши – японски дълголетник и лечител. Още за него прочетете ТУК

От състоянието на бъбреците зависи дълголетието и активността на човека, външния вид, състоянието на ума и неговата красота.

Човешкото тяло е перфектна самоорганизираща се система, проектирана да ни служи за дълги години активен живот. Ако сме здрави, тялото ще се грижи само за себе си, като своевременно ще се самоосвобождава от токсини и други вредности.

Днес, когато водата, въздуха и земята систематично се замърсяват от неразумните и егоистични действия на хората, на тялото му е трудно да се справя самò с изхвърлянето на всичко онова, което му пречи да работи добре и го разболява. Затова трябва да му се помогне да се очисти от вредните и ненужните токсини.

Прочистване на тялото: прочистване на бъбреците и кръвта

В началото ще формулираме три прости правила:

* Пречистването не трябва да води до претоварване на екскреторните пътища на бъбрека. Екскреторните пътища на бъбрека включват малките и големите чашки, легенчето и пикочопроводът. По тези анатомични образувания отделената от бъбрека урина се оттича към пикочния мехур.

* Пречистването трябва да се извършва на етапи, с прекъсвания за възстановяване и почивка на тялото.

* Най-ефикасно е да се започне прочистване на тялото в следния ред:
– стомашно-чревен тракт
– черен дроб и жлъчен мехур
– кръв
– бъбреци.

Не правете прочиствания, които са агресивни. Заложете на балансираната грижа за тялото. За да се запази здравето, препоръчително е да се изберат по-пестеливи, но дълготрайни методи, така че организма да не се претоварва. Голяма част от токсините, които се освобождават в кръвта, са в състояние да натровят тялото, което ще доведе до увреждане на черния дроб и претоварване на бъбреците.

Източната медицина не препоръчва прочистване на тялото с клизми, екстремно и дълготрайно гладуване, лекарства и т.н. В подкрепа на тази препоръка науката казва, че крайните методи на прочистване са по-скоро вредни, отколкото полезни. Диабет, язва на стомаха и язва на дванадесетопръстника, холецистит, панкреатит, колит, хипертония, хипотония, сърдечни заболявания и бъбречна недостатъчност – това са само част от заболяванията, при които драстичните методи на прочистване са забранени. Те могат да доведат до влошаване на състоянието, ако човек боледува от гореизброените болести и се подлага на няколкодневно гладуване, например. А както е ясно, 80% от болестите, които са изброени по-горе, вече имат епидемиологичен характер.

И още източни съвети за здравето на бъбреците

Когато нормалната работа на бъбреците е нарушена, възникват болки, умора, виене на свят, шум в ушите, намален слух. Може да се появят тъмни кръгове под очите, безсъние и проблеми с паметта.

Бъбреците регулират растежа и красотата на косата. Никакви трикове и козметика не могат да придадат красив и блестящ вид на косата, така както здравите бъбреци. Ако се появи косопад – обърнете внимание на бъбреците – най-вероятно са претоварени. Може би храната, която консумирате, съдържа много вредни вещества.

Ако детето е слабо, развива се бавно, трудно помни и постоянно боледува, нека да се назначат изследвания и да бъде прегледано от нефролог. Понякога забавянето на развитието не се дължи на умствено изоставяне, а на състоянието на бъбреците.

Много често след хипотермия в областта на коляното, започват да се усещат болки в бъбреците. За да бъдат бъбреците здрави, когато настъпят студени дни, областта на коленете (не само на кръста) трябва да се поддържа топла.

Билки за здрави бъбреци

В Япония билката репей се радва на заслужена почит. Отглежда се масово и се яде всеки ден. Репеят удължава живота на човека.

За да подпомогнете здравето на бъбреците, изсипете една супена лъжица корен от репей в чаша гореща вода и варете на слаб огън в продължение на 30 минути, като често разбърквате. Прецедете щом се охлади. Изпийте отварата на два пъти на обед и вечер преди хранене. Всеки ден приготвяйте свежа отвара от корените на репей. Пийте в продължение на седмица. Починете един месец и повторете процедурата.

Прочистване с листа от бреза

Брезата е много просто, но ефективно средство за почистване, не само на бъбреците, но и на цялото тяло – с трайно въздействие. Противопоказания не са неизвестни. Инфузията от брезови листа се препоръчва и при проблеми с метаболизма.

Почистването се извършва през пролетта, веднъж годишно (веднъж на две години).

Когато листата започват да растат и достигнат до диаметър от около един до два сантиметра, те се събират и се изсушават за бъдеща употреба.

Щипка изсушени листа от бреза, които предварително са стрити, се слага в голяма чаша топла вода и се вари десетина минути. Пийте инфузията топла или студена – както желаете. Инфузията не бива да е горчива (за да се подобри вкуса се долива вода, но не се подслажда с нищо). Обикновено се пие по една чаша чай от брезови листа на ден. Продължителността на курса е 5-30 дни, и се прави веднъж в годината. Ако е необходимо, можете да я повторите след един месец. Няма значение дали инфузията се приема сутрин или вечер – пийте я когато ви е удобно.

Източник: Книгата на Кацудзо Ниши „Уникална лечебна система: Упражнения, работещи със скрити енергии, медитации и нагласи“, econet.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *