ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

АМИПТИФРИ / AMIPTIFREE

Съдържа дорзоламид, тимолол, хидроксиетилцелулоза 6400-11900 mPas, манитол, натриев цитрат, натриев хидроксид, вода

Предназначение

амиптифриАМИПТИФРИ е названието на капки за очи, използвани при лечението на повишено вътреочно налягане и глаукома. Специалистите отбелязват въздействието на две активни съставки в продукта: дорзоламид от групата инхибитори на карбоанхидразата, и бетаблокера тимолол. Всяка от тях по специфичен начин намалява очното налягане и предотвратява увреди на зрението.

Как се приема

АМИПТИФРИ капки за очи се използват по лекарско назначение; дозата и продължителността на лечението се определят индивидуално. Най-често апликациите се правят сутрин и вечер, като във всяко око се накапва по една капка.

Опаковката се използва индивидуално, като накрайникът не бива да докосва очите. Пациентът не трябва да променя дозата и честотата на приложение, както и да прекъсва самоволно лечението. Ако е пропусната апликация, тя може да се изпълни при първа възможност или да се изчака времето за следващата – в зависимост от ситуацията. Неволното предозиране може да причини световъртеж, забавяне на сърдечния ритъм и слабост – необходима е медицинска консултация. Подобни симптоми се развиват и при поглъщане на медикамента.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с този продукт може да причини алергични реакции, изразени в оток на лицето и гърлото, затруднено преглъщане и дишане, тежки обриви, болки в гърдите и потене, тревожност. Симптомите изискват спешна медицинска намеса.

Най-често пациенти сигнализират за парене и смъдене в лекуваното око, промени на вкуса, зачервяване и подуване, гадене, дискомфорт и “пясък” в окото, намалена чувствителност, разраняване на роговицата.

В по-редки случаи се съобщава за депресия и световъртеж, отпадналост, влошено зрение, камъни в бъбреците, забавен пулс, храносмилателни нарушения.

В редки случаи са възможни неврологични смущения, влошаване на паметта и концентрацията, отслабване на либидото, зрителни смущения от различен тип, сърдечна недостатъчност, мозъчна исхемия, сърдечни атаки, нарушено кръвообращение на крайниците, отоци, лупус, крампи, нарушения на съня, халюцинации и кошмари, кървене от носа, дихателна недостатъчност, контактен дерматит, псориазис, алопеция и пр. отбелязват се и промени в кръвната картина.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Капките не се използват при алергия към някоя от съставките.

Не се препоръчва лечение на деца и подрастващи с този медикамент.

Медикаментът е противопоказан при дихателни проблеми като астма и бронхит, ритъмни нарушения и сърдечна недостатъчност, бъбречна недостатъчност, повишена киселинност на кръвта.

Наложителна е индивидуална преценка за безопасност при пациенти със сърдечни заболявания и нарушено кръвообращение, диабет, проблеми с черния дроб, болести на щитовидната жлеза, мускулна слабост.

Не се препоръчва употреба на капките при бременност и кърмене.

Не шофирайте, ако лечението с АМИПТИФРИ причинява смушения в зрението, световъртеж и замайване, влошена концентрация и внимание, бързина и точност на реакциите.

Взаимодействие с други медикаменти

Медикаментът не може да се използва едновременно с други капки, които имат същите активни компоненти. При комбинирано лечение продуктите се апликират с времеви интервал от 10 минути; последни се полагат тези под формата на крем или унгвент.

Лекуващият трябва да прецени безопасното съчетаване с други продукти, като обърне внимание на комбинациите с продукти за лечение на сърдечни заболявания, антидепресанти, лекарства за нормализиране отделянето на урина и чревната перисталтика, опиоиди, противодиабетни, сулфонамиди, хинидин и др.

_

Усреднена цена в аптеките – 13 лв

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *