Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

БОНВИВА / BONVIVA

Съдържа ибандронова киселина, лактоза монохидрат, повидон, целулоза микрокристална, кросповидон, стеаринова киселина, колоиден силициев диоксид, хипромелоза, титанов диоксид, талк, макрогол 6000

Предназначение

бонвиваБОНВИВА се препоръчва като средство против остеопороза за жени в менопауза. Продуктът е тип бифосфонат, не съдържа хормони. Приемът му стабилизира състоянието на костите, ограничава загубата на костно вещество и намалява риска от внезапни счупвания.

Рискът от фрактури в тази възраст нараства поради прекратяване на яйчниковите функции и отделянето на естроген. Отразяват се също начинът на хранене, вредни навици като тютюнопушене и употреба на алкохол, заседнал живот и липса на физическа активност, влияние на наследствени фактори.

Как се приема

БОНВИВА се приема само веднъж месечно – една таблетка от 150 мг. Таблетката обикновено се приема на една и съща дата месец след месец, според лекарските препоръки. Трябва да са изминали поне 6 часа от последното хранене или прием на напитки, преди да се вземе лекарството. Най-добре е това да се прави сутрин преди първото хранене за деня. Таблетката трябва да се погълне цяла, без дъвчене и стриване, само с чаша вода.

В продължение на един час след приема на БОНВИВА не трябва да се яде и пие нищо; не трябва да се ляга, не бива да се приемат някакви други лекарства. В никакъв случай не бива да се взема повече от една таблетка в рамките на месец.

Възможни нежелани ефекти

Най-често оплакванията след прием на таблетката БОНВИВА са свързани със смущения в стомашно-чревния тракт:  болки в стомаха, гадене и повръщане, киселини, лошо храносмилане, диария. Не са изключени състояния с раздразнение на хранопровода. Необходима е медицинска намеса, ако описаните симптоми са придружени с усилваща се болка и стягане в гърдите след хранене. Доста чести са и прояви като главоболие, болки в ставите и мускулите, обрив и схващане на мускулите.

По-рядко се съобщава за болки в гърба, замайване, газове. Има и отделни случаи на отоци по лицето, устните и гърлото.

Кога НЕ БИВА да се употребява

БОНВИВА не се прилага при алергия към една или повече съставки на продукта.

Медикаментът е противопоказан при проблеми с хранопровода, затруднено преглъщане, дефицит на калций в кръвта.

Това лекарство не бива да се дава, ако пациентът не е в състояние да седи изправен в продължение на един час след приема.

Медикаментът не се използва за лечение на деца и подрастващи.

БОНВИВА не се използва при бременност и кърмене.

Взаимодействие с други медикаменти

Приемът на БОНВИВА с други лекарства трябва да бъде съобразен с възможните взаимни влияния, промени в терапевтичния ефект, прояви на странични ефекти. Важно е да се прояви внимание при паралелен прием с хранителни добавки, които съдържат калций, магнезий, желязо, алуминий (променят ефективността на БОНВИВА).

При съчетаването на този продукт с нестероидни противовъзпалителни нараства рискът от дразнене на стомаха; не са изключени последващи състояния с раздразнения, болки, кръвоизливи.

Усреднена цена в аптеките – 22 лв за таблетка от 150 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *