Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ВАЛДОЦЕФ / VALDOCEF

Съдържа цефадроксил монохидрат, микрокристална целулоза, натриев лаурилсулфат, магнезиев стеарат, оцветители, желатин

Предназначение

валдоцефВАЛДОЦЕФ е антибиотик от група цефалоспорини; въздействието му е сходно с това на пеницилиновите продукти. Прилага се в случаи на инфекции на гърлото, на бъбреците и пикочния мехур, на меките тъкани и кожата – ако инфекцията не е усложнена. Продуктът е ефективен при случаи с точно определени патогени, затова приемът му следва да бъде назначен от лекар след микробиологичен анализ.

Как се приема

Приемът на този медикамент се назначава от лекар; дневната доза зависи от вида на инфекцията и възрастта на пациента. При инфекции на кожата и меките тъкани, както и на органи от отделителната система, стандартният прием е 1 000 мг два пъти дневно. При инфекции на гърлото се препоръчва прием на 1 000 мг от антиботика веднъж дневно, в продължение на най-малко 10 дни.

Специална пациентска група, за която може да се избере друга форма или да се редуцира дневната доза, са децата с телесно тегло под 40 кг, деца под 6-годишна възраст, пациенти в напреднала възраст или с бъбречни заболявания и подложени на хемодиализа.

Капсулите ВАЛДОЦЕФ трябва да се поглъщат цели – с вода, без да се дъвчат или разтварят. Приемът им трябва да продължи до 2-3 дни след неутрализирането на болестните симптоми.

Ако е пропуснат прием, най-добре е да се изчака времето за следващия и да се вземе обичайната доза. При предозиране е необходима медицинска помощ; възможна е проявата на симптоми като гадене, халюцинации, замъглено съзнание до изпадане в кома.

Приемът на лекарството не може да се прекратява самоволно, дори когато пациентът се чувства напълно здрав.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на този медикамент може да причини алергични реакции, в редки случаи – тежки. Незабавно трябва да се търси медицинска помощ при прояви като оток на лицето и гърлото, затруднено дишане с хрипове и стягане на гръдния кош, припадъци, поява на кръв в изпражненията – симптом на улцерозен колит.

Сред често съобщаваните странични ефекти на продукта са гадене и повръщане, сърбеж, обриви, гъбични инфекции – включително вагинална кандидоза. Има данни също за възможни промени в показатели на кръвната картина, пожълтяване на кожата и склерите с насочване към чернодробни отклонения; болки в ставите, повишена температура, главоболие, замаяност, безсъние, умора, нервност.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Този антибиотик е противопоказан при алергия към някой от компонентите му, към друг медикамент от групата цефалоспорини или към пеницилинов продукт.

Специално внимание е необходимо при назначаването на този медикамент, ако пациентът страда от астма, има бъбречно заболяване или е на диализа, диагностициран е с чревно страдание.

Бременни и кърмачки биха могли да се лекуват с ВАЛДОЦЕФ, ако лекарят прецени това като безопасно или ако ползата от приема превишава риска за плода/детето.

Не бива да се шофира след прием на медикамента, ако това причинява симптоми като замайване, нервност, умора, главоболие.

Взаимодействие с други медикаменти

ВАЛДОЦЕФ не бива да се приема едновременно с други антибиотици от групата аминогликозиди; с тетрациклин; с диуретици. Паралелният прием е допустим, ако между вземането на двата продукта се спазва интервал от поне три часа.

Специално внимание е необходимо при комбинирането с антикоагуланти, с продукти от рода на холестирамин (срещу висок холестерол) и пробенецид (срещу подагра) и др.

__

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за 16 капсули от 500 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *