Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Алказакс Био: комплексният избор за алкализиране на организма

Алказакс Био. Кога да изберем Алказакс Био? Как да приемаме Алказакс Био? Алкализиране на организма. Хранителни добавки за алкализиране на организма. Хранене за алкализиране на организма

Алказакс Био – хранителна добавка за алкализиране на организма

 

Алказакс Био – иновативна добавка за алкализиране на организма!

Алказакс Био! За изключително кратко време хранителната добавка с това наименование се превърна в истински хит сред продуктите за постигане на киселинно-алкално равновесие в организма. Въпреки че препаратът, който е изцяло българска разработка, отскоро е достъпен в търговската мрежа, той вече се радва на положителни отзиви от страна на редица доволни клиенти.

Именно поради това решихме акцент в настоящия материал да поставим върху него. Да разгледаме състава, свойствата, приложението му. Да обърнем внимание на това защо е важно да алкализираме организма си. Кои болести можем да неутрализираме или избегнем, ако постигнем така ценния рН баланс.

Алказакс Био – коктейл от био енергия

Алказакс Био можеше да е просто поредният продукт на пазара, който се предлага с цел алкализиране на организма. Един от многото, защото няма как да пренебрегнем големият брой препарати – лекарствени и нелекарствени, утвърдени и навлизащи. Оказва се, обаче, че ролята на разглежданата хранителна добавка е и ще бъде малко по-различна. От него се очаква да въведе нов стандарт при избора на полезни вещества, чрез които по естествен начин да се гарантира балансът в човешкия организъм.

За да не бъдем голословни, в началото на текста ще се спрем по отделно на всички онези уникални природни елементи, на които Алказакс Био дължи доказания си ефект.

Броколи

В основата на всичко, по-точно на ефикасността на хранителната добавка, стои екстрактът от броколи. Изобилието от полезни вещества в зеленчука със зелен цвят му гарантира челни позиции не само в сравнение със сходните му продукти, но и с всички останали храни, познати на човечеството.

Това твърдение не е никак пресилено. Броколите са източник на растителни влакна, на минерали, сред които калий, калций, фосфор, магнезий, желязо, цинк, сяра. Сред витамините първостепенна е ролята на витамин С, още витамини от група В, витамини А, Е и К. Към тези полезни качества трябва да се добави и изобилието от фитохимикали. И за финал – да изброим цялата гама от полезни свойства: кръвотворни, противоатеросклеротични, жлъчегонни, слабителни и успокояващи. Основното качество на броколите в контекста на разглежданата тема пък е алкалноформиращият му характер.

Артишок

Непосредствено след разгледана съставка в списъка с полезни вещества в Алказакс Био се нарежда екстрактът от артишок. Оказва се, че малцина консумират редовно зеленчука с причудлива форма. Той обаче е повече от препоръчителен при редица здравословни проблеми. Освен че се използва с изключителен ефект като профилактично средство в терапията срещу диабет, подагра и целулит, артишокът е и с доказани ползи на хепапротектор. Активните вещества, които се съдържат в него, спомагат за пречистването на клетките на черния дроб от токсини, шлаки и отпадни продукти.

Нещо повече – растението е типичен представител на алкализиращите храни. Благодарение на него и на високото съдържание на калий и натрий в състава му се постига редуциране на киселинността на жлъчния сок. Сред останалите полезни елементи, които се откриват в артишока, са калций, фосфор, магнезий, витамини А, В1, В2, С. Съществена е ролята и на веществото цинарин. Той е мощен антиоксидант, който подпомага извеждането на свободните радикали от организма. Препоръчва се още заради свойството му да понижава нивата на вредния холестерол, да облекчава синдрома на раздразненото дебело черво и да детоксикира организма.

Джинджифил

Екстрактът от джинджифил е поредната съставка с доказани ползи за здравето, която намира място в състава на Алказакс Био. Няма как и да е иначе. Към днешна дата полезният корен е сред най-популярните естествени продукти с многостранни ползи за здравето.

Конкретно в разглежданата добавка, екстрактът от джинджифил намира място заради свойството си да балансира стомашната флора, унищожавайки вредните бактерии в стомаха. По този начин спомага за постигане и поддържане на балансирана стомашна флора. Действа още антиоксидантно и противоовъзпалително.

Полезни минерали

Паралелно с ефектите от натуралните екстракти, заложени в състава на иновативната добавка за алкализиране на организма, ползи се извличат и от включените микроелементи:

  • калций – от съществено значение за поддържане на киселинно-алкалния баланс в организма е наличието на оптимални нива калций в организма. Причината се крие в това, че при висока киселинност на средата тялото черпи наличния калций от костите. Това води до намалена плътност на костите и редица други здравословни проблеми. Калциевият карбонат в Алказакс Био, на свой ред, се абсорбира бавно и постепенно, като създава условия за образуването на бикарбонати. При разтварянето на въпросните бикарбонати се постига естествено неутрализиране на киселинните отпадъци, натрупали се в организма;
  • магнезий – ролята на елемента магнезий е съществена по отношение на електролитния баланс в организма. От наличието му в подходящи дози зависи правилното функциониране на нервната система, още метаболизмът, усвояването на енергията и състоянието на мускулите. Под формата на магнезиев цитрат полезното вещество повишава рН на урината и по този начин действа като естествен продукт с противокиселинно действие;
  • цинк – за цинка в състава на Алказакс Био ще кажем само, че е от съществено значение за нормалното развитие и функциониране на всички тъкани и органи в човешкото тяло. Като цинков глюконат спомага за повишаване на общото количество цинк в организма. Насърчава стабилността на клетъчните мембрани.
Витамини

За да приключим списъка на полезните вещества, на които препаратът Алказакс Био дължи бързата си популярност, ще добавим само витамин В6 и витамин В12. От първия зависи в голяма степен метаболизмът на белтъците и мазнините, от втория – паметта, концентрацията и психическото здраве.

И в обобщение на всичко, казано дотук за състава на Алказакс Био, ще изведем основното му преимущество – няма друг продукт за алкализиране на организма, който по толкова пречистен и концентриран начин да предлага на едно място най-мощните естествени елементи с алкализиращ ефект. Макар че под една или друга форма могат да се открият комбинации между изброените екстракти и микроелементи, ефектът от приложението им не може да се сравни с този на Алказакс Био.

Вашето мнение!

Мариана Живкова, Троян: Аз съм Мариана. От години се опитвам да се храня и живея по създадени от мен самата правила за здравословен живот. Интересувам се, чета и се запознавам с най-новите тенденции в областта. Така попаднах и на онлайн дискусия за Алказакс Био. Разрових се, но не открих много информация за продукта. Любопитството ме накара да се свържа директно с производителя и да се сдобия с една от първите продадени опаковки.

Все още трупам впечатления как точно хранителната добавка се отразява на баланса на организма ми, но съм въодушевена поради 2 обстоятелства – става дума за българска разработка, която обещава да се конкурира по качества със световно утвърдени марки. От друга страна, в състава на Алказакс Био влизат екстракти от личния ми топ 3 на полезните растения с доказани ползи по отношение на алкализирането.

Кога да изберем Алказакс Био?

Въпросът за приложението на Алказакс Био търпи различни интерпретации.

Според някои специалисти в областта на здравето – както от лекарското съсловие, така и привърженици на здравословния начин на живот – всеки един от нас трябва да се грижи за баланса на тялото си. Причината се крие в това, че по този начин се прави крачка към по-доброто здраве. В същото време се ограничава рискът от различни здравословни проблеми. В този контекст, Алказакс Био се препоръчва като част от превантивните мерки с цел повишаване на имунитета и предпазване и преодоляване на състояния като мускулни и ставни болки, честа психическа и физическа умора, храносмилателни проблеми, проблеми с бъбреците, отделителната система, черния дроб и други. Хранителната добавка с успех може да се прилага и като средство за тотална детоксикация на организма.

От друга страна, Алказакс Био – заради комплексните качества, които притежава във връзка с алкализирането на организма, намира място и като част от лечението на редица здравословни проблеми. Чрез успешното намаляване на киселинността в организма добавката насърчава оздравителните процеси. Още подпомага възстановяването и спомага за укрепване на общото здравословно състояние.

Може да се прилага дори при пациенти, страдащи от различни форми на онкологични заболявания.

Как да приемаме Алказакс Био?

Както повечето хранителни добавки, така и Алказакс Био има препоръчителна дневна доза. В случая тя е 2 капсули на ден по време на хранене. По този начин гарантирано тялото ще си набави оптимални количества от така необходимите за правилното му функциониране микроелементи и витамини, влизащи в състава на продукта. Растителните екстракти, на свой ред, ще способстват за понижаване на киселинността на средата в организма, ще спомогнат за цялостната детоксикация и освобождаване от вредните отпадни продукти.

Алкализиране на организма

След като начертахме основата, върху която стъпват ползите от Алказакс Био, ще отговорим и на още един важен въпрос:

Наистина ли е необходимо да алкализираме тялото си?
Да, наистина!
Чрез храната трудно се постига оптимална алкализация!

За жалост, ежедневието, от което всеки един от нас е част, не ни позволява по натурален начин да поддържаме така необходимия баланс в организма. Става дума за среда на равновесие, която осигурява правилното протичане на биохимичните процеси, но която трудно се постига и поддържа. Храната, стресът, ограничените количества кислород са сред факторите, които провокират прекомерно окисление на организма, а оттам – създават и благоприятни условия за развитието на редица заболявания.

Причината да свързваме болестите с повишената киселинност се крие в това, че въпросната ситуация провокира тялото да изразходва запасите си от ценни минерали. Основно се изразходват наличните калций, магнезий, натрий. За да успее да неутрализира киселините, организмът лишава жизненоважни органи от необходимите им полезни вещества. В резултат на което редица системи не функционират правилно.

Именно тези дефицитни натурални елементи – калий, калций, магнезий, натрий – се явяват естествени буфери, които допринасят за баланса на телесните течности. От тях зависят в голяма степен метаболизмът и обмяната на веществата, а оттам – и здравето на целия организъм.

Нещо повече – когато средата е киселинна, това пряко оказва негативен ефект и върху снабдяването с кислород. До клетките достигат много по-малко количества от него, което не само затруднява преноса на хранителни вещества, но и нарушава редица физиологични процеси.

Важно!

Ще допълним само, че алкално-киселинното равновесие се измерва посредством показателя рН. За препоръчителни се определят стойности между 7.3 и 7.45. Резултат от рН 7 се смята за неутрален или граничен между киселинната и алкалната среда. Най-често измерването се осъществява въз основа на изследване на артериална или капилярна кръв. Представа дава и проследяване на стойностите на телесни течности като слюнка или урина, определени чрез употребата на лакмус.

За да може в най-голяма степен да изпълнява функциите си правилно, всеки орган в човешкото тяло трябва да поддържа  рН в подходящи за него граници. При липса на такива се задействат защитни механизми, които да възстановят равновесието. Въпросните буферни системи представляват белтъчни молекули със специално предназначение. Те придават или отнемат йони. По този начин правят опит да регулират моментната киселинност.

Хранителни добавки за алкализиране на организма

И тук достигаме до голямата тема за хранителните добавки, които се предлагат с цел постигане на равновесие между киселинната и алкалната среда. Без притеснение можем да твърдим, че темата е повече от голяма – нееднократно споменахме, че пазарът буквално „прелива” от продукти с алкализиращо действие. Преобладаващата част разчитат на ефекта на алкалообразуващи минерали, за които се знае, че допринасят за естественото неутрализиране на повишената киселинност в тялото. Други стъпват върху действието на растителни екстракти и разнородни натурални елементи.

Хранителните добавки подпомагат алкализацията!

Най-общо могат да се изведат следните основни цели, заради които се търсят хранителни добавки за алкализиране на организма:

  • поддържане на естествена рН среда;
  • очистване на киселинните остатъци от тялото;
  • постигане на алкално-киселинен баланс;
  • осигуряване на нормален метаболизъм и производство на енергия;
  • поддържане на електролитното равновесие и други.

В една или друга степен преобладаващата част от продуктите, които откриваме в аптеките, в магазините за здравословно хранене или онлайн, успяват да покрият повечето от изброените по-горе приоритети. За да бъде ефектът задоволителен обаче, трябва тотално да се промени начинът на мислене и живот. В това число на хранене, движение, почивка. Трябва да се осигури баланс между елементите от ежедневието, които отговарят за равновесието между киселинната и алкалната среда.

Факт е, обаче, че големият избор от подобни препарати се обуславя най-вече от конкретно обстоятелство. А именно – препоръчителните алкални стойности на течностите в организма се постигат трудно без допълнителни мерки.

Хранене за алкализиране на организма

Сред съветите, които най-често се дават, е да се промени подходът към храната. Именно чрез консумацията на подходяща храна се прави крачка напред към постигане на алкална среда в организма. Затова кои са храните и хранителните вещества, препоръчвани най-често, е изписано много. В контекста на настоящия текст няма да навлизаме в детайли. Ще публикуваме обаче част от таблица, в която са изведени храните с най-мощно алкално действие, взета от електронното издание на популярен фитнес инструктор:

Сред тях неотлъчно място намират броколи, артишок и джинджифил. Това са същите онези натурални елементи, които разгледахме по-горе като част от състава на Алказакс Био.

В контекста на храненето с цел алкализиране на организма се дават съвети и за няколко елементарни за приложение, но в същото време ефикасни съвети. Те допринасят за регулиране на киселинно-алкалния баланс в организма. Ето за кои става дума:

  • всяка сутрин на гладно да се изпива чаша с вода, в която е разтворен току що изцеден сок от ½ лимон;
  • нека закуската да е просто плод, за предпочитане банан. Въпреки сладкия му вкус, бананът има доказани алкални свойства;
  • за междинна закуска изборът може да падне върху сушени плодове. Препоръчват се фурми, кайсии, стафиди, както и ядки, сред които за предпочитане са орехите и бадемите;
  • на ден трябва да се изпиват поне 8 чаши вода. Така по естествен начин се намалява киселинността;
  • кафето е добре е да се замени от зелен чай, а захарта – да се изключи от менюто;
  • при отпадналост или друго неразположение е добре да се консумира зеленчуков бульон. Ако редовно се приготвя и приема такъв, това значително ще повиши алкалното съдържание на течностите в организма и ще спомогне за преодоляване на оплакванията.

  • Източници:

    https://lekuva.net (архив)

    Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *