Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ЕПИДУО / EPIDUO

Съдържа адапален, бензоил пероксид, натриев докузат, динатриев едетат, глицерин, полоксамер, пропилен гликол, симулгел 600 РНА, вода

Предназначение

епидуоГелът ЕПИДУО е предназначен за лечение на акне. Съдържа две активни съставки, чието въздействие в комбинация осигурява успокояване и възстановяване на поразената от неприятния обрив кожа. Адапаленът е ретиноид с успокояващо въздействие; стимулира възстановителните процеси в повърхностния слой на кожата. Бензил пероксидът има противомикробен ефект – потиска растежа на патогените, които са редовен спътник на акнето; съставката неутрализира локалните възпалителни процеси. Чрез процедурите с този продукт кожата се освобождава от мъртви и сухи клетки; постига се омекчаване и възстановяване на показателите гладкост и еластичност.

Как се приема

ЕПИДУО е продукт за външно приложение. Използва се по лекарска препоръка; лекуващият определя начина и продължителността на употребата му. Най-често тънък слой от гела се полага върху проблемните точки вечер, преди лягане. Продуктът не бива да се втрива в съседство с очите, ноздрите и устата. Кожата трябва предварително да е измита и подсушена. Не се препоръчва за деца.

При реакции като парене, силен сърбеж или зачервяване прилагането се прекратява, препоръчва се консултация със специалист. Възможен е по-лек режим на терапия с едновременно прилагане на хидратиращи кремове или по-рядко изпълнение на апликациите. Прилагането на по-високи дози от продукта не ускорява лечението; предозирането следва да се избягва.

Възможни нежелани ефекти

Приложението на ЕПИДУО може да причини оток на лицето, подуване на клепачите, болка и парене, мехури, стягане на гърлото и затруднено дишане. Вероятно се касае за алергична реакция, която изисква неотложна медицинска намеса.

Най-често пациенти са съобщавали за зачервяване и дразнене, изсъхване и лющене на обработените кожни участъци. Ако тези симптоми не са преходни и се усилват, прилагането на продукта следва да се прекрати до консултация с дерматолог. Възможно е след едноседмично прилагане смущенията да отслабнат, а състоянието на кожата да започне да се подобрява.

При случайно поглъщане задължително се търси медицинска помощ.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ЕПИДУО не се използва при алергия към основните съставки или към някое от помощните вещества.

Медикаментът не се препоръчва за деца под 9-годишна възраст.

Този гел е противопоказан за кожа, която е наранена или силно раздразнена поради кожно заболяване – екзема.

Лечението с ЕПИДУО изключва директното излагане на слънце. При случайно попадане на гел в очите, устата или носа засегнатото място се измива обилно с топла вода.

Медикаментът не е подходящ за бременни. Допуска се прилагането му при кърмене, но не бива да се полага върху гърдите.

Полагането на гел върху окосмени зони може да предизвика обезцветяване на косъма.

Взаимодействие с други медикаменти

Не се препоръчва едновременно прилагане на ЕПИДУО с други продукти против акне. Противопоказана е паралелната му употреба с козметика, която има пилинг ефект или изсушава кожата.

__

Усреднена цена в аптеките – 39 лв за опаковка от 30 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *