Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ГАСТРОВАЛ / GASTROVAL

Съдържа ензимния комплекс EnzyBlend (амилаза, целулаза, лактаза, протеаза, пектиназа, глюкоамилаза, липаза); билкови компоненти от жълта тинтява, глухарче и бял трън,  желатин, царевично нишесте, сгъстител акация, противослепващи агенти – магнезиев стеарат от растителен произход.

Предназначение

гастровалГАСТРОВАЛ е продукт в помощ на храносмилателния тракт; възможните отклонения засягат метаболизма на основните хранителни компоненти – мазнини, въглехидрати, протеини. Приемът на продукта нормализира обменните процеси, активира продукцията на стомашен сок и жлъчни сокове, предпазва чернодробните клетки. Продуктът е полезен при симптоми като тежест в стомаха, гадене и повръщане, киселини и газове, диария или запек, непоносимост към храни, синдром на раздразненото черво, алергия, отслабване на имунната система, чернодробни отклонения, влошена концентрация, нервност и отслабена памет.

Комплексът ензими се отразява благоприятно на обменните процеси и нервната дейност; подпомагат функциите на панкреаса, включително при болестни състояния на този орган. Билковите компоненти имат специфично въздействие върху възпалителните процеси в организма и стимулират функциите на сектори от храносмилателната система и работата й в цялост. Специфична предпазна функция имат върху мембраните на чернодробните клетки.

Как се приема

ГАСТРОВАЛ се взема два пъти дневно – по една капсула, за възрастни и деца над 12 години. Капсулите се приемат по време на хранене или след това. Допустими при бременност и кърмене, но е необходима консултация с  лекар.

За продължителността на приема се консултирайте със специалист; продуктът може да се приема дълго време.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на този продукт може да предизвика смущения, свързани с билковите съставки. Не са изключени раздразнения на стомашно-чревния тракт, особено при превишаване на дозата. Има риск от леки алергични реакции. При смущения от типа сърбеж и зачервяване, обриви, нарушени дихателни функции, приемът следва да се прекрати. Необходима е консултация с лекар.

Кога НЕ БИВА да се приема

Въпреки статуса си на хранителна добавка, ГАСТРОВАЛ е най-добре да се приема по лекарска препоръка. Продуктът не се препоръчва за деца до 12-годишна възраст.

ГАСТРОВАЛ не се приема при алергия към някоя от съставките.

Продуктът се приема по време на хранене или непосредствено след него – не и преди и между храненията.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия на ГАСТРОВАЛ, които да са с негативни последици за здравето на потребителя.

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за опаковка от 15 капсули  

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *