Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ТРАЖЕНТА / TRAJENTA

Съдържа линаглиптин, манитол, прежелатинизирано нишесте, царевично нишесте, коповидон, магнезиев стеарат, хипромелоза, титанов диоксид, талк, макрогол, железен оксид червен

Предназначение

тражентаТРАЖЕНТА е противодиабетен продукт: приемът му нормализира стойностите на повишената кръвна захар и е в помощ на пациенти с диабет тип 2. Препоръчва се в случаите, когато такъв контрол е неуспешен само чрез диета и физическа активност, както и чрез прием само на едно противодиабетно лекарство. ТРАЖЕНТА може да се взема заедно с инсулин и лекарствени продукти за диабетици.

Как се приема

Този продукт трябва да бъде назначен от лекар; специалистът определя дозите и продължителността на приема, както и комбинирането с други медикаменти.

Най-често препоръчваната доза е 5 мг веднъж дневно. Таблетките се приемат независимо от храненията. Ако е пропуснат прием, лекарството се приема при първа възможност или се изчаква времето за следващия. Корекции на дозите от страна на пациента са недопустими. При предозиране е наложителна консултация с лекуващия дори да липсват тревожни и необичайни симптоми.

Спирането на приема става по лекарско назначение.

Възможни нежелани ефекти

Сериозните странични ефекти, които изискват медицинска помощ, са алергични реакции, хипогликемия и възпаление на панкреаса. Трябва да се търси незабавно лекар, ако пациентът получава обриви, оток на гърлото и лицето, замайване и припадък, затруднено дишане и преглъщане, болки в корема, слабост, треперене, замъгляване на зрението и пр.

Най-често съобщаваните странични ефекти са възпаление на носа и гърлото, кашлица, болки в корема, панкреатит, запек, мускулни болки.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ТРАЖЕНТА не се използва при алергия към някоя от съставките на продукта.

Медикаментът е противопоказан при диабет тип 1 и диабетна кетоацидоза.

Да не се дава на деца и подрастващи под 18 години.

Ограничена употреба след лекарска консултация за пациенти над 80 години.

Препоръчва се продуктът да бъде избягван при бременност и кърмене.

Взаимодействие с други медикаменти

Всяко лекарствено съвместяване следва да бъде анализирано предварително, за да се избегнат негативни въздействия върху пациента. Препоръчително е да се избягват комбинациите с някои антибиотици и с лекарства за предотвратяване на гърчове и припадъци, както и обезоболяващи.

__

Усреднена цена в аптеките – 90 лв за 30 таблетки от 5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *