Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

СЕНСИВИТ / SENSIVIT

Съдържа натриева кармелоза, полисорбат 80, хидроксипропил бетадекс, алфа токоферол ацетат – витамин Е, натриев хлорид), макрогол глицерил хидроксистеарат, витамин A, боракс, динатриев едетат, бензалкониев хлорид, вода за инжекции

Предназначение

сенсивитСЕНСИВИТ е разтвор, използван като капки за очи и капки за нос.

Като капки за очи СЕНСИВИТ действа овлажняващо и успокояващо. След прилагане на продукта се създава защитен филм върху очната повърхност. Капките подобряват действието на сълзите и подпомагат функциите им, свързани със състоянието на конюнктивата и роговицата. Компонентите на капките са хармонизирани със състава на сълзите и осигуряват по-ефективно хранене и предпазване на зрителните органи от външни въздействия и вътрешни болестни отклонения.

Като капки за нос СЕНСИВИТ-продуктът осъществява подобно въздействие върху лигавицата на носната кухина. Благодарение на наличните витамини А и Е се гарантира антиоксидантната защита на зоната; капките овлажняват и овладяват възможни възпалителни процеси, ускоряват възстановяването след възможни болестни състояния с причинител патогени или механични дразнители.

Как се приема

При използването на капки СЕНСИВИТ трябва да се изпълняват указанията на лекар или препоръките от пациентската листовка.

Като капки за очи СЕНСИВИТ се препоръчва срещу синдрома сухо око или при установени дразнения от различно естество. Апликира се по една капка до три пъти дневно в засегнатото око; продуктът е подходящ за деца над две години и за възрастни.

Като капки за нос СЕНСИВИТ е използван при суха лигавица на кухината; може да бъде част от терапията при ринити. Подходящ като част от следоперативната терапия при интервенции от различен тип, засягащи носната кухина. Най-често при деца на 2-12 години се поставят по 1-2 капки до два пъти дневно, а при деца над 12 и възрастни – по 2-3 капки до три пъти дневно.

Възможно е лекуващият да определи дневни дози, различни от стандартните. Предозирането увеличава риска от проява на странични ефекти или алергични реакции.

Възможни нежелани ефекти

В общи линии страничните ефекти се проявяват при използването на СЕНСИВИТ като капки за очи: оплакванията са от парене, което в повечето случаи е преходно. Възможни са и алергични реакции, изразени в зачервяване, сърбеж и сълзене. При подобни симптоми приложението се прекратява; задължителна консултация с офталмолог.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Капките СЕНСИВИТ не трябва да се използват при алергични реакции към някоя от съставките.

Противопоказани при бременност и лактация.

Медикаментът не е подходящ за деца под двегодишна възраст.

Взаимодействие с други медикаменти

Допуска се паралелна употреба на СЕНСИВИТ с други медикаменти за лечение на очи и нос. Комбинирането става само по лекарско назначение; капките СЕНСИВИТ се прилагат винаги последни, като се изчакат пет минути след апликирането на предишния продукт.

Лекуващият трябва да е информиран за всички лекарства, които пациентът приема, и да прецени съвместимостта им със СЕНСИВИТ.

_________

Усреднена цена в аптеките – 6 лв за 10 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *