ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ИНОВОКС ЕКСПРЕС / INOVOX EXPRESS

Съдържа лидокаинов хидрохлорид, амилметакрезол, дихлоробензилов алкохол, дементолизирано ментово масло, хинолиново жълто, захарин натрий, винена киселина , захароза, течна глюкоза, сънсет жълто, лимонена есенция, аромат на мед

Предназначение

иновокс експресИНОВОКС ЕКСПРЕС е лекарствен продукт за гърло под формата на таблетки за смучене; предлагат се варианти мед и лимон, портокал, мента. Съдържа антисептични съставки, лидокаин, етерични масла, аромати, помощни вещества. Облекчава симптомите при възпаление и болки в гърлото за деца над 12 години и възрастни.

Как се приема

ИНОВОКС ЕКСПРЕС е под формата на таблетки за смучене. Всяка таблетка се държи в устата до пълното й разтваряне. Възможен е прием на всеки 2-3 часа. максималната доза за 24 часа е 8 таблетки за възрастни и 4 – за деца над 12 години.

При предозиране са възможни странични ефекти като дихателни затруднения, възбуда и безпокойство, загуба на чувствителност в дихателната система, главоболие и замаяност. Не са изключени усложнения със замайване и загуба на съзнание, свързани с т.н. метхемоглобинемия. Състоянието изисква бърза медицинска намеса.

Приложението на продукта е ограничено до пет дни; удължаването крие риск от нарушаване на гърления микробаланс.

Възможни нежелани ефекти

Прилагането на този продукт може да причини алергични реакции, изразени в копривна треска, подуване на езика, оток на лицето и гърлото, дихателни затруднения. При подобни симптоми спешно търсете медицинска помощ. Описаните реакции могат да бъдат придружени с появата на горчив вкус в устата и болка в гърлото.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ИНОВОКС ЕКСПРЕС не се прилага при алергия към някоя от съставките.

Продуктът е противопоказан при деца под 12 години.

Не се препоръчва при бременност и кърмене.

Да не се взема, ако лигавицата в устната кухина е разранена.

Не бива да се шофира, ако приемът на ИНОВОКС ЕКСПРЕС причинява замайване, главоболие или постоянна умора.

Взаимодействие с други медикаменти

ИНОВОКС ЕКСПРЕС влиза в лекарствени взаимодействия с редица медикаменти, което налага корекции в дневните дози по лекарска преценка. Това се отнася до съвместяването с бета-блокери, други локални анестетици, антидепресанти, някои антибиотици, други локални анестетици.

Усреднена цена в аптеките – 24 таблетки за 10 лв.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *