ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ТАМСУДИЛ / TAMSUDIL

Съдържа тамсулозинов хидрохлорид, микрокристална целулоза, съполимер на метакриловата киселина-етилакрилат (1:1), полисорбат 80, натриев лаурилсулфат, триетил цитрат, талк, желатин, оцветители

Предназначение

тамсудилТАМСУДИЛ е лекарствен продукт, препоръчван при хиперплазия на простатата със затруднено отделяне на урина. Приемът стимулира отпускане на гладката мускулатура в пикочния мехур, уретрата и простатата и улесняване на уринирането. Медикаментът помага при симптоми като затруднено уриниране, прекалено чести позиви за уриниране, често уриниране нощем, усещане за недоизпразнен мехур след уриниране и пр.

Как се приема

Обичайната дневна доза е една стандартна капсула ТАМСУДИЛ, която се поглъща цяла – с вода, след първото хранене за деня. Капсулите не трябва да се дъвчат или разтварят.

При пропуснат прием се изчаква времето за следващия и се взема само обичайната доза. При предозиране задължително се прави консултация с лекуващия и ако е необходимо – се постъпва в болница.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с ТАМСУДИЛ може да е причина за алергични реакции. Те са сравнително редки, но могат да са в тежка форма – включително ангиоедем. Обикновено се касае за обриви, оток на лицето и гърлото, задушаване, затруднено преглъщане и пр. Състоянието на пациента налага бърза медицинска намеса.

Най-често отбелязваните странични ефекти принципно са главоболие, световъртеж, еректилна дисфункция и разстройства на половия акт при мъже; хипотония, ринит, гадене и повръщане, запек или диария, припадък с кратка загуба на съзнание, пресъхване на устата, кървене от носа, дерматит, влошено и замъглено зрение.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ТАМСУДИЛ не може да се прилага, ако е известна алергия към някоя от съставките на продукта.

Този медикамент е противопоказан при чернодробна недостатъчност, при ортостатична хипотония. Рискови пациенти, за които прилагането на медикамента се преценява индивидуално, са тези с бъбречни заболявания, преди операция на окото от катаракта и пр.

Медикаментът не действа при деца и подрастващи под 18 години. Не е предназначен за жени.

Не бива да се шофира, ако приемът причинява замайване и двойно виждане на обекта.

Взаимодействие с други медикаменти

Необходима е внимателна преценка за безопасно съвместяване, ако пациентът трябва да взема някои антибиотици и противогъбични препарати, както и подобни на ТАМСУДИЛ. Комбинациите могат да забавят освобождаването на организма от продукти на лекарствения метаболизъм. При съвместна употреба с подобни лекарството може да причини твърде силно понижаване на кръвното.

Усреднена цена в аптеките – 6 лв за опаковка от 30 капсули по 0.4 мг.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *