ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

БЛОКБИС / BLOKBIS

Съдържа бисопрололов фумарат, лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, магнезиев стеарат, кросповидон, оцветители

Предназначение

блокбисБЛОКБИС е бета-блокер; медикаментът се прилага при лечението на високо кръвно налягане и ангина пекторис. Помага при нарушено кръвоснабдяване на сърдечния мускул, свързано със запушване на кръвоносни съдове; овладява симптоми, свързани с болка в гръдната област. Приема се по лекарско назначение.

Как се приема

Приемът на БЛОКБИС е в дози и с продължителност, определени от лекуващия. Отчитат се фактори като диагноза, развитие на заболяването, възраст и общо състояние на пациента.

Лекарството се взема веднъж дневно, по едно и също време. Таблетките трябва да се погълнат цели – без дъвчене и стриване, с чаша вода. Приемът няма връзка с храненията.

Терапията с този медикамент винаги започва с минималната ефективна доза от 5 мг дневно; впоследствие тя може да се коригира и продължително да се приемат по 10 мг веднъж на ден. В определени случаи лекуващият може да разпореди още по-висока доза, но не и над 20 мг дневно.

При пациенти със заболявания на бъбреците или черния дроб максимално допустимата доза е 10 мг на ден; тази доза може да се приема наведнъж или разделена на две.

Ако е пропуснат прием, дозата може да се вземе при първа възможност или да се изчака времето за следващия – когато то е твърде близо. При предозиране са възможни симптоми като понижено артериално налягане, ниска кръвна захар, забавен сърдечен ритъм, задух, замайване и слабост, остра сърдечна недостатъчност. Медицинската намеса в подобни случаи трябва да е възможно най-бърза.

Самоволното спиране на приема може да създаде сериозни усложнения; ако това е необходимо – лекуващият ще обясни как точно да се направи чрез постепенна редукция на дневните дози и замяна на БЛОКБИС с по-подходящ медикамент.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на БЛОКБИС в редки случаи провокира алергични реакции; те са разпознаваеми по симптоми като сърбеж и зачервяване, оток на лицето и гърлото, затруднено преглъщане и дишане. Медицинската помощ трябва да е бърза, в тежките случаи се налага хоспитализация.

Често съобщавани странични ефекти са замайване и умора, болки в корема, гадене, диария или запек, ниско кръвно налягане, студени крайници. При повечето пациенти тези признаци са преходни, само в началото на лечението.

В по-редки случаи са възможни разстройства на съня и депресивни състояния, мускулна слабост и крампи, нарушен ритъм на пулса, влошаване на съществуващи проблеми като сърдечна недостатъчност и астма.

Редки странични ефекти могат да са кошмари и халюцинации, отслабена сексуална активност, хипогликемия, отклонения в стойностите на чернодробните ензими, смущения на зрението и слуха, алергичен ринит, оток на ставите. Има и единични случаи на конюнктивит, поява на обриви от типа на псориазис, косопад и др.

Кога НЕ БИВА да се употребява

БЛОКБИС не се прилага при известна алергия към някоя от съставките на медикамента.

Медикаментът е противопоказан при астма или друго заболяване, което затруднява функциите на дихателната система; при остра сърдечна недостатъчност, забавен сърдечен ритъм, проблеми с кръвообращението и повишена киселинност на кръвта, при нелекуван тумор на надбъбречната жлеза, при прием на някои обезболяващи или лекарства против психични заболявания.

Рискови пациенти, за които се решава индивидуално допустимостта на това лечение, са такива с повишена активност на щитовидната жлеза, спазващи строга диета, с псориазис.

Този продукт не е подходящ за бременни и кърмачки, както и за деца под 12-годишна възраст.

Не шофирайте, ако приемът на БЛОКБИС ви причинява умора и замаяност.

Взаимодействия с други медикаменти

Специално внимание е необходимо при случаите с неизбежно съвместяване на някои медикаменти с БЛОКБИС. В групата попадат някои обезболяващи, трициклични антидепресанти, лекарства за контрол на повишеното артериално налягане, мускулни релаксанти, лекарства за мигрена и пр. При някои лекарствени комбинации са възможни промени в кръвното налягане или сърдечната дейност.

Задължително се отчитат лекарствени взаимодействия и последиците им върху здравето на пациента, ако той взема лекарства за диабет, кортикостероиди, упойки при хирургични интервенции.________

Усреднена цена в аптеките – 3 лв за 30 таблетки по 5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *