Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Професор Бубновски: При болка в гърба направете това упражнение!

Болката в гърба не подбира сезони, не подбира време, няма и предпочитания дали ще засегне повече мъже или ще предпочете жените

болка в гърба
Болката в гърба идва внезапно и си отива трудно. Тя може да ни постави в състояние, в което да не можем нито да се изправим, нито да легнем, нито да мръднем по какъвто и да е начин. А когато уж отмине, болката в гърба задължително ще затрудни движението.

Как в това състояние да продължим да правим онова, което трябва да правим всеки ден?

„Не бързайте да вземате хапчета!“ – съветва прочутия професор Сергей Михайлович Бубновски. Той предлага едно просто упражнение, което незабавно ще доведе до дългоочаквано облекчение при болки в гърба. Това упражнение е насочено към разтягане на гръбначния стълб, поддържане еластичността на сухожилията и подпомагане нагласянето на междинните стени на дисковете на гръбначния стълб.

Упражнението може да се извършва и като рехабилитация, например, след операция на гръбначния стълб. Също така е подходящо за превантивни цели. В допълнение, това упражнение напълно облекчава умората след натоварен ден.

Как бързо да премахнете болката в гърба без хапчета?

Заемете разкрачен стоеж. Гърбът е изправен, а краката широко раздалечени. Вдишайте и бавно се опитайте да се наведете до стъпалото на левия крак и да го стигнете с пръстите на ръцете. След това поставете длани от двете страни на стъпалото така, както е показано на снимката. Не отпускайте гърба и не сгъвайте коленете. Не бързайте и веднага да докосвате пода с длани. Нека това стане постепенно.

Ще почувствате болка под коляното и задната част на крака. Задръжте няколко секунди, въпреки дискомфорта, след което бавно се върнете в стартовата позиция. Повторете същото с десния крак.

Правете това упражнение на всеки 2 часа през деня, докато започнете лесно да стигате до пода с дланите на ръцете.

Болката в гърба минава бързо, когато се ползват лекарства. Но също толкова бързо се връща, при това с двойна сила

Упражнението има за цел да ликвидира болката в гърба, когато я има, и да направи тялото по-гъвкаво и устойчиво, така че да не се появи отново.

В началото изпълнението упражнението може да се извършва много бавно, заради болката и дискомфорта. Важно е да не се отказвате, и бавно, но славно да стигнете до финала.

Правете това упражнение редовно, докато болката отмине. Скоро ще се почувствате гъвкави и здрави. Много пациенти на проф. Бубновски успяват не само бързо да премахнат болката в гръбначния стълб, но и да нормализират натиска.

Знаейки как да облекчите болката в гърба без хапчета, ще се справите сами с болестта, и бързо ще коригирате цялостното здраве. Дори и да сте пластични колко Трипио от „Междузвездни войни“ лесно ще влезете във форма, благодарение на това лесно упражнение.

Тялото е направено за движение, а не за заседнал начин на живот. Това е важно да помни от счетоводители, дизайнери, шофьори, програмисти и всички, които прекарват по-голямата част от времето си на стол. Ще ви бъде полезно да научите, че гимнастиката на проф. Бубновски е спестила операциите на много трудноподвижни пациенти.

Източник: bubnovsky.ru

болки в гърба колан
При болки в гърба помага и магнитният колан НАНОБЕЛТ

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *