ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ФЛЕБОДИЯ / PHLEBODIA

Съдържа диосмин, микронизирана стеаринова киселина, талк, плоиоксил 8 стеарат, колоиден силициев диоксид, хипромелоза, микрокристална целулоза, пропилен гликол, титанов диоксид, кохинил червено, карнаубски восък, бял пчелен восък, шеллак, оцветители

Предназначение

флебодияФЛЕБОДИЯ е венотоник и вазопротектор – медикамент, чийто прием подобрява тонуса на венозните стени; заздравява мускулатурата на кръвоносните съдове и ги прави устойчиви на вредни въздействия. Прилага се при заболявания на вените, разпознавани като разширени вени или варикозна болест, тежест и умора в долните крайници, болка и застойни симптоми при залежаване. Медикаментът подобрява състоянието на кръвоносната система при хемороиди и чупливи капиляри.

Как се приема

Таблетките ФЛЕБОДИЯ се поглъщат цели, с чаша вода. Стандартната доза при венозна недостатъчност е една таблетка дневно – сутрин, половин час преди закуска. При хемороиди се вземат 2-3 таблетки на ден по време на хранене. Възможни са и други дневни дози по лекарска преценка.

Ако е пропусната доза, трябва да се изчака времето за следващата; не се налага двоен прием с цел компенсиране.

Продължителността на приема се определя от лекуващия в зависимост от диагнозата и състоянието на пациента.

Възможни нежелани ефекти

Продуктът принципно се приема без особени оплаквания. Все пак алергични реакции не са изключени. Съобщавано е и за стомашен дискомфорт, леки храносмилателни смущения – в повечето случаи преходни и без необходимост от прекратяване на терапията.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Този медикамент не бива да се приема от пациенти с алергия към някоя от съставките. Проблемен е компонентът “кохинил червено”, който е най-честата причина за алергични реакции – обриви и сърбеж, подуване на гърлото и езика и пр.

Не се препоръчва при кърмене. Бременни могат да вземат за кратък период лекарството, ако лекуващият прецени това като безопасно.

Лекарството е само за възрастни; не е препоръчителна употребата му за деца и подрастващи.

Лечението с ФЛЕБОДИЯ изисква периодичен контрол. Ако липсва подобрение след няколкодневна употреба – при хемороиди, или при чупливост на кръвоносните съдове – след две седмици, трябва да се обсъди с лекуващия промяна на терапията.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма данни за тежки последици при паралелен прием с други медикаменти. Въпреки това пациентът следва да информира лекуващия за всяко лекарство, което е приемал или продължава да взема паралелно с ФЛЕБОДИЯ. Преценяват се възможни рискове и предварителни корекции в терапевтичния план, за да бъдат избегнати.

Усреднена цена в аптеките – 25 лв за опаковка от 30 капсули по 600 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *