Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ДИПРОГЕНТА / DIPROGENTA

Съдържа бетаметазон, гентамицин, течен парафин, бял мек парафин

Предназначение

дипрогентаДИПРОГЕНТА (унгвент или крем) е продукт за локално външно приложение. Съдържа две активни съставки – кортикостероида бетаметазон, и антибиотичния компонент гентамицин. Комбинираното въздействие на продукта се изразява в овладяване – благодарение на бетаметазона – на раздразнения и възпалителни процеси на кожата като екземи, дерматити и псориазис. Антибиотичната съставка блокира действието на патогенни микроорганизми, чието присъствие може да е причина или съпътстващ фактор на заболяването.

Как се приема

ДИПРОГЕНТА се прилага по лекарска препоръка – локално, външно, чрез втриване на тънък слой от продукта върху проблемния участък. В зависимост от състоянието на поразената зона апликациите могат да са веднъж или два пъти дневно – сутрин и вечер. Не се препоръчва поставянето на превръзка върху обработеното с медикамента място. Продължителността на процедурите трябва да се определи от специалист.

Ако е пропусната процедура, може да се изпълни при първа възможност, но не и ако следващата е твърде скоро. При предозиране или полагане на ДИПРОГЕНТА върху голям участък от кожата е необходимо да се направи консултация с лекуващия.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с ДИПРОГЕНТА може да провокира допълнително раздразнения като сърбеж, парене, изсъхване на кожата, при полагане върху лицето – зачервяване и възпаление.

Не са изключени последици като поява на акне и окосмяване, изтъняване на кожата, кървене, промени в пигментацията, образуване на стрии.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ДИПРОГЕНТА не се прилага, ако е известна алергия към основните съставки или към някое от помощните вещества. Терапията се прекратява, ако при първата апликация се проявят подобни признаци.

Медикаментът не се препоръчва при нарушена цялост на кожата – отворени рани, изгаряния, дълбоки драскотини и тежки ожулвания.

Бременни и кърмачки не бива да започват лечение с ДИПРОГЕНТА, ако не са се консултирали за възможния риск със специалист и ако терапията не е одобрена.

Медикаментът не бива да попада в очите или да се поглъща; при подобни ситуации се търси медицинска помощ.

Медикаментът е приложим при деца, но само под медицински контрол. Избягва се продължителното полагане в по-високи дози заради риска от повлияване функциите на надбъбречните жлези с последващи смущения в растежа.

Взаимодействие с други медикаменти

Не е препоръчително паралелното полагане на този и други продукти с цел ускоряване на оздравителния процес. Пациентът следва да съобщи на лекуващия за всички медикаменти, които е приемал наскоро или продължава да приема. Специалистът преценява налага ли се корекция в комплексния терапевтичен план, изхождайки от съвместимостта на лекарствата.

Усреднена цена в аптеките – 5 лв за опаковка от 15 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *