ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

За кои 7 сериозни заболявания алармира състоянието на краката?

Често се случва симптомите на сериозни заболявания да са „изписани“ на различни части от тялото. За какви заболявания говори, например състоянието на краката?

Ако следите редовно публикациите в lekuva.net със сигурност сте научили, че външния вид на косата, ръцете, кожата и очите може да разкаже много за нашето здраве. Но знаете ли, че и краката също могат да предупреждават за сериозни (и не чак толкова сериозни) заболявания? Най-важното е да не ги пренебрегвате, както казват лекарите! Затова е добре да се научим да се вслушваме и да разчитаме сигналите, които тялото ни изпраща.

Натоварен работен ден, хапване набързо или високо кръвно налягане са в състояние да доведат до осезаеми и видими промени в краката. Въпреки това, има ситуации, при които проблемите с крайниците показват, че трябва в най-скоро време да посетим лекар. И в този ред на мисли, всеки от нас е длъжен да разбира за какво може да сигнализира дискомфорта в областта на краката.

Предлагаме ви да се запознаете със 7 проблема и едно състояние, които могат да алармират за сериозни промени в организма, и някои не чак толкова лесно лечими заболявания.

1. Болка в краката

Болката в краката, особено след дълъг работен ден, може да е следствие от носенето на неудобни обувки. Знаете ли, че седем от десет жени страдат от неправилно подбрани обувки?

Въпреки това, болката, която не е причинена от високите токчета, може да възникне и поради малка пукнатина в костта или стрес, причинен от стара травма. Една от възможните причини може да е и прекалено интензивна физическа активност. В допълнение, загубата на костна сила, поради остеопороза, също е в състояние да причини болка в стъпалата.

2. Студени крака

Една от причините за студените крака са проблеми с кръвния поток, понякога причинен поради редовно тютюнопушене, високо кръвно налягане или сърдечни заболявания. Неконтролираният диабет също може да причини студ в краката. Други възможни фактори включват хипотиреоидизъм и анемия.

3. Проблеми с бъбреците

Ако краката ви често се подуват, то това състояние може да говори за проблеми с бъбреците.

Ако бъбреците работят лошо, излишната течност от тялото се отстранява трудно. Поради това има подуване на краката и отоци около очите.

4. Болести на щитовидната жлеза

Състоянието на крайниците може да е определящо и за необичайното функциониране на щитовидната жлеза. Отоци, спазми и чести потрепвания на мускулите на краката са доста очевидни симптоми на хипотиреоидизъм.

5. Атеросклероза

Болезнеността на краката, болката и мускулната слабост могат да са показател, че към краката се подава недостатъчно количество кръв, което ги кара да имат по-светъл цвят.

За съжаление, хората често не обръщат внимание на симптомите на атеросклерозата. Въпреки това, тази болест заплашва със сериозни усложнения!

6. Проблеми с черния дроб

Знаете ли, че ако се вгледате внимателно в краката може да откриете чернодробни проблеми и в по-ранен етап? Ако един от най-големите органи в човешкото тяло не работи правилно, крайниците ще започнат да отичат и ще бъдат покрити с малки звездички от спукани кръвоносни съдове.

Това се дължи на нарушение на кръвообращението между червата, далака, панкреаса и черния дроб.

7. Диабет

В случай на диабет, нервите в краката често се увреждат. Ето защо хората не усещат нарастващата болка и не забелязват, че малката синина се е превърнала в труднозарастваща язва. Изтръпването и периодичната скованост на краката също могат да бъдат симптом на това заболяване.

Освен това, при диабет дори и най-малките наранявания на краката могат да причинят сериозни последствия. Ето защо е важно незабавно да се направят изследвания, които да установят причината за тези неприятни усещания.

8. Бременност

Бременността със сигурност не е болест, но това очаквано и красиво състояние може да бъде идентифицирано на доста ранен етап. И то точно чрез промяна в състоянието на краката!

Краката започват да се подуват, има усещане за умора на крайниците, понякога се усещат и конвулсии и спазми на мускулите. Освен това, тези симптоми могат да се проявят дори преди да се установи бременност с медицински средства.

Наблюдавайте себе си. Вглеждайте се в посланията, които вътрешните органи изпращат, като външна проява, без значение дали ще е болка в краката, мравучкане в ръцете или лошо състояние на кожата и косата. Не забравяйте, че дори тежки заболявания, като рак, могат да бъдат овладени, ако се открият навреме.

Източник: econet.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *