Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Етерично масло върху пъпа решава веднага проблеми с храносмилането

Много малко внимание отделяме на пъпа. А той е толкова важен, колкото едва ли можем да си представим. И днес ще разберете защо трябва да му се обръща по-голямо внимание

пъпа

Единствено източната медицина отдава почит на тази важна част от човешкото тяло – пъпа и областта около него.

Не случайно източните лечители наричат пъпа „свещено място от нашето тяло“. Според Аюрведа пъпа е „портата на живота“, защото пъпната връв е нашата връзка с живота още преди да се родим. Всички енергийни канали преминават през пъпа, а в Китай вярват, че в областта около него се струпват всички наши преживявания и нервно напрежение. Източната медицина казва, че правилното отношения към пъпа може да спаси човек от много неприятни проблеми.

А в Европа (и не само там) човешкия пъп е онази част от тялото, която най-редовно се пропуска по време на къпане…

Няколко капки етерично масло, разнесени с леки масажни движения – и здравословните проблеми постепенно ще изчезнат. Научете защо да прилагате етерично масло за масаж около пъпа. Разберете и как да го извършвате правилно, според препоръките от Аюрведа!

Лечение с етерични масла

Въздействието върху биологично активните точки е в основата на източната медицина. И пъпът е една от тези точки, защото там се пресичат нашите енергийни потоци. С правилния ефект върху тази точка, и чрез използването на етерични масла, много здравословни проблеми могат да бъдат отстранени. Кои от тях? Как да стане това? Нека разберем!

1. Проблеми с храносмилането

Използването на етерично масло, а именно – прилагането му върху пъпа, може да облекчи голяма част от храносмилателните проблеми. Този метод ще помогне при диария, болка, гадене, подуване на корема и запек. За тази цел е нужно да имате масло от мента или масло от джинджифил. Трябва само да го разредите едно към едно с маслена основа (масло от жожоба или сусамово масло) и да капнете няколко капки върху пъпа. Можете да добавите и няколко масажни движения.

2. Болезнена менструация

Етеричните масла са много ефективни при справянето с болката по време на месечния цикъл. Освен това, редовният масаж и използването на масла са в състояние да нормализират менструацията. За тази цел използвайте масло от мента, кипарис, градински чай и джинджифил.

3. Проблеми с черния дроб

За да почистите черния дроб, експертите по аюрведична медицина препоръчват да използвате лимоново масло.

4. Безплодие

Етерично масло от градински чай, което се втрива в пъпа и района около него, е в състояние да увеличи плодовитостта на жените и мъжете. Няколко капки масло и лек масаж ще ви помогнат да се отпуснете, ще активират производството на необходимите хормони и ще допринесат за успешното зачеване.

5. Загуба на енергия

Тъй като пъпа е нашият енергиен център, с негова помощ е възможно да се възстанови енергийния баланс. Рапичното масло ще помогне за това. Сложете малко количество масло върху пъпа и леко масажирайте. Редовните процедури ще възстановят вашата енергия, ще ви помогнат да намерите вдъхновение и да събудите творческия си потенциал.

Как се прави масаж на пъпа и зоната около него?

Вече стана дума за това, че освен използването на етерично масло, ще трябва да направите и самомасаж. Време е да се научите как да го извършите правилно.

След като капнете няколко капки масло върху пъпа започнете да правите масажа.

Първото движение се нарича „Пробив“

Необходимо е показалеца да се вмъкне в пъпната кухина много внимателно, без излишен натиск върху пъпа. Повторете 6 или 10 пъти.

Второто упражнение е „Разширяване“

Поставете пръста си в пъпа и завъртете върха на пръста по посока на часовниковата стрелка. Натискът не бива да се насочва вътрешно, а отстрани. Повторете от 6 до 10 пъти. Това упражнение отлично подобрява храносмилането.

Следващото упражнение е „Натиск“

Съберете кожата отляво и отдясно на пъпа, за да оформите хоризонтална сгъвка. Стиснете 6-10 пъти и след това повтаряйте същото само с вертикалната гънка. Това упражнение ще спомогне за тонизиране на кожата около пъпа и ще активира на енергийните канали.

И последното упражнение от нашия списък е „Изпомпване“

Поставете дланта си върху областта на пъпа, рязко и енергично я избутайте нагоре. Направете това 6-10 пъти за едно издишване. При вдишване натиснете леко дланта около пъпа, и след това я отпуснете. По този начин ще помогнете да се създаде резерв от енергия и да се възстанови равновесието. С това упражнение завършва и самомасажа на пъпа.

Не забравяйте, че зоната около пъпа е много чувствителна. Грижете се за нея, както и за самия пъп, редовно и с голяма любов.

Източник: prosto-mariya.ru

Масло от черен кимион + витамини и мастни киселини
Масло от черен кимион помага при стомашни неразположения

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Етерично масло върху пъпа решава веднага проблеми с храносмилането

  1. Славея каза:

    От известно време се интересувам от този метод, но за съжаление не мамирам инфо колко време да се капва етерично масло в пъпа.
    Ще съм сърдечно благодарна, ако споделите това.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *