ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ФОСФОСЕПТИК / FOSFOSEPTIC

Съдържа фосфомицин трометамол, захароза, захарин, портокалов аромат, мандаринов аромат

Предназначение

фосфосептикФОСФОСЕПТИК е антибиотик, препоръчван при остри инфекции на долните пикочни пътища. Медикаментът е ефективен в неусложнени случаи, причинени от чувствителни към фосфомицин патогени. Прилага се за лечение на жени и момичета над 12 години.  Лекарството е подходящо и за профилактика срещу инфекции на отделителната система при хирургични интервенции или при диагностични процедури за пациенти в напреднала възраст.

Как се приема

Приемът на ФОСФОСЕПТИК трябва да бъде препоръчан от лекар, който да определи схемата и продължителността на терапията. При остри, неусложнени инфекции при жени и момичета над 12 години обикновено е достатъчно да се взема едно саше дневно. При подготовка за диагностични процедури или оперативни намеси се препоръчва прием на две дози: първата се взема три часа преди интервенцията, а втората – 24 часа след приключването й.

Редовната доза ФОСФОСЕПТИК се приема вечер преди лягане, на празен стомах и след освобождаване на пикочния мехур. Най-добре е това да става 2-3 часа след вечеря. Гранулите от сашето се разтварят в чаша вода; разтворът се изпива веднага.

Предозирането обикновено не е проблем в този случай, тъй като медикаментът е дозиран и се приема само веднъж дневно. Ако все пак се стигне до неволен прием на по-голямо количество, то трябва да бъде елиминирано чрез пиене на повече вода и отделяне на урина. Симптомите на предозиране са замайване, промени във вкуса, проблеми със слуха.

Възможни нежелани ефекти

Най-често наблюдаваните странични ефекти от приема на този антибиотик са стомашните неразположения, болки, диария.

Често се съобщава за алергични реакции – обриви, сърбеж, уртикарии, ангиоедем, включително до анафилактичен шок; вулвовагинити, мравучкане и изтръпване на крайниците, главоболие и замаяност, тахикардия, астматични пристъпи, гадене и повръщане, чревни възпаления, умора и понижаване на артериалното налягане.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ФОСФОСЕПТИК не се употребява при алергия към основния компонент или към някое от помощните вещества.

Медикаментът е противопоказан при пациенти с тежка бъбречна недостатъчност или на хемодиализа.

Този лекарствен продукт не се дава на деца под 12 години.

Приемът на антибиотика при бременност и кърмене е допустим краткосрочно, само след лекарско разрешение и под контрол.

Не бива да се шофира, ако приемът на ФОСФОСЕПТИК причинява замайване и главоболие.

Взаимодействие с други медикаменти

Всяка лекарствена комбинация с ФОСФОСЕПТИК трябва да бъде обсъдена с лекуващия и да се избягват ситуациите на усилване или отслабване на терапевтичния ефект. При паралелен прием с метоклопрамид например концентрацията на фосфомицин в урината и кръвния серум намалява; такава комбинация не е препоръчителна. Нежелани са и комбинациите с медикаменти, които усилват стомашно-чревната перисталтика.

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за едно саше от 3 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *